رتبه بندی معلمان | اخبار رتبه بندی معلمان | حواشی رتبه بندی معلمان
رتبه بندی معلمان در تلویزیون بررسی میشود
بزودی رتبه بندی معلمان مورد بحث و گفتگو در تلویزیون قرار میگیرد.
رتبه بندی معلمان، طرح جدید دولت روحانی است.هدف از رتبه بندی معلمان، افزایش سطح کیفیت آموزش و بالا بردن بهروری توانایی معمان در حال کار می باشد. رتبه بندی معلمان به عنوان یک طرح به نتیجه نرسیده، بنظر می رسد که در حال شکست خوردن می باشد. رتبه بندی معلمان امسال 1401 همچنان در حال بررسی است. آخرین جزئیات دقیق اخبار رتبه بندی معلمان را در ادامه میخوانید.
رتبه بندی معلمان به کجا رسید؟
آییننامه اجرایی رتبهبندی معلمان یکشنبه 12 تیرماه از سوی دولت به وزارت آموزشوپرورش ابلاغ شد؛ اما آییننامه اجرایی معلمان که در دولت مورد بحث و بررسی و تصویب قرار گرفت شامل 25 ماده است.
همچنین یوسف نوری وزیر آموزشوپرورش در این باره گفته است: امروز نسخه اولیه شیوهنامه ارزیابی معلمان آماده میشود چون قبلاً سازمان امور استخدامی و سازمان برنامه و بودجه درباره آن همکاری داشتند، جلسه مشترک شیوهنامه برگزار میشود و برای تدوین نهایی آن، حدود یک هفته بیشتر متصور نیستیم.
آموزشوپرورش در تبصره 3 ماده 4 آییننامه رتبهبندی معلمان، مکلف شده است شیوهنامهای برای فرایند اجرای آییننامه و قانون رتبهبندی معلمان با همکاری سازمان امور استخدامی و سازمان برنامه و بودجه تدوین کند که این را سریع انجام میدهیم.
در ادامه به برخی موارد مهم آیین نامه اجرایی رتبهبندی معلمان اشاره کردهایم:
در ماده 1 آمده است: رتبهبندی معلمان مطابق قانون نظام رتبهبندی معلمان و این آییننامه بهمنظور افزایش کیفی فرایند تعلیم و تربیت، اعتلای کرامت و منزلت اجتماعی معلمان، استقرار نظام پرداختها بر اساس تخصص و شایستگیها، عملکرد رقابتی معلمان، مهندسی نیروی انسانی، توسعه مستمر و نظاممند شایستگیهای عمومی، تخصصی، حرفهای و تربیتی و کیفیت عملکرد معلمان، تقویت انگیزه و رضایتمندی شغلی و ارتقای تعهد و تقویت هویت حرفهای معلمان بر اساس نقشه جامع علمی کشور و سند تحول بنیادین آموزشوپرورش اجرا میشود.
ارزیابان چه کسانی هستند؟
طبق ماده 2؛ ارزیابان حرفهای، افراد صاحب نظری هستند که به پیشنهاد و معرفی وزارت آموزشوپرورش از بین اعضای هیئت علمی شاغل یا بازنشسته دانشگاههای کشور یا وابسته به وزارت یا معلمان شاغل و بازنشسته آموزشوپرورش با مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر که از سوی مرکز آموزش مدیریت دولتی براساس الگوی ارزیابی حرفهای آموزش داده شده و گواهینامه ارزیابی دریافت میکنند.
در ماده 3 آمده است: مشمولان این آییننامه عبارتند از مشمولین طرح طبقهبندی مشاغل معلمان و نیروهای توانبخشی مدارس استثنایی که در حال حاضر صرفاً در واحدهای آموزشی و تربیتی اشتغال به خدمت تماموقت دارند.
شرایط رتبهبندی کارکنان اداری
افراد موضوع لایحه قانونی راجع به استفاده کارکنان کادر اداری وزارت آموزشوپرورش که برای خدمت معلمی استخدام شدهاند از طرح طبقهبندی مشاغل معلمان کشور و احتساب سوابق تجربی آنان - مصوب ۱۳۵۸ - شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی آن، مشمول این آییننامه هستند.
آن دسته از نیروهای اداری شاغل در پستهای کارشناسی و بالاتر که بر اساس ضوابط و شرایط مربوط در یکی از عناوین موضوع طرح طبقهبندی مشاغل معلمان اشتغال یابند، از زمان تغییر سمت و شروع به خدمت معلمی مشمول نظام رتبهبندی میشوند. در صورت بازگشت مجدد به کار در سمتهای اداری حسب شرایط ذیربط از فوقالعاده رتبهبندی برخوردار نخواهند بود.
همچنین نیروهای فاقد کد شناسه استخدام مورد تأیید سازمان اداری و استخدامی کشور، کارکنان مأمور یا انتقالی به سایر دستگاههای اجرایی (با حفظ پست سازمانی با بدون آن)، کارکنان مأمور به مدارس غیردولتی (بهاستثنای مدیران و معاونین که از آموزشوپرورش حقوق دریافت میکنند)، نیروهای مازاد یا در اختیار مدرسه، کلیه افرادی که از بیش از یک صندوق حقوق دریافت میکنند، افرادی که در مرخصی بدون حقوق به سر میبرند، افراد انتقالی به دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی و افراد مأمور به تحصیل مشمول این آییننامه نیستند.
طبق ماده 4، امتیازات لازم برای کسب رتبههای پنجگانه مشخص شده و مشمولین در مرحله استقرار، با در نظر گرفتن امتیازات مندرج در جداول زیر سنجش و ارزیابیشده و بر اساس امتیازات کسبشده در یکی از رتبههای پنجگانه قرار خواهند گرفت.
بستههای ارزیابی با سنجههای کیفی متفاوت که متناسب با هر رتبه از عمق و اهمیت بیشتری برخوردار میشود، برای هریک از رتبهها بهصورت مجزا و بر اساس سهم از سقف امتیاز بر اساس توزیع جدول شماره 1 توسط مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی وزارت با همکاری مراجع ارزیابیکننده مندرج در جدول شماره 2 به اجرا گذاشته میشود:
جدول شماره 1 سهم میزان اثرگذاری هریک از بستههای (ابزارهای) ارزیابی و سنجش در هر یک از رتبهها به درصد:
جدول شماره 2 مراجع ارزیابی کننده در هر یک از بستههای ارزیابی
حداقل امتیاز مورد نیاز برای احراز هریک از رتبههای مشمولین بر اساس سهم امتیازات تعیینشده جدول شماره 1 برای هریک از شایستگیهای موضوع این آییننامه به شرح جدول شماره 3 است.
مصادیق و شاخصهای رفتاری و عملکردی جهت ارزیابی برای احراز رتبهها ازجمله مدرک تحصیلی، سنوات خدمت، گواهینامهها، تألیفات، پروژهها و همچنین میزان و ضریب تأثیر هرکدام از آنها بهموجب شیوهنامهای خواهد بود که با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور و وزارت تهیه و به تأیید وزیر آموزشوپرورش خواهد رسید.
ارزیابی شایستگیهای عمومی چگونه انجام میشود؟
در ارزیابی شایستگیهای عمومی، مجموعهای از صفات و ویژگیهای شخصیتی فرد شامل باورها، نگرشها، اعتقادات و رفتار مبتنی بر نظام ارزشی، فرهنگی و اخلاقی جامعه اسلامی و نظام آموزشوپرورش کشور که زمینه را برای انجام کار متعهدانه آماده میکند و پایبندی فرد را به ارزشهای اسلامی و انقلاب اسلامی، قوانین و مقررات آشکار میسازد، معیار بررسی خواهد بود.
هیئتهای ممیزه جهت احراز این دسته از شایستگیها در طول خدمت مشمولین مکلف به استعلام از مراجع ذیصلاح قانونی هستند.
در مواردی که بر اساس قوانین مربوطه، بازنشستگی افراد شاغل مشمول در اختیار وزارت است، اجرای رتبهبندی منوط به حداقل دو سال خدمت در آموزشوپرورش از تاریخ اجرای این آییننامه است.
بررسی رتبه بندی معلمان در تلویزیون
به نقل از روابط عمومی شبکه پنج سیما، برنامه تلویزیونی «دستخط» این هفته 24 تیر حدود ساعت 16:15 از شبکه پنج سیما پخش خواهد شد و محمدحسین رنجبران میزبان وزیر آموزش و پرورش خواهد بود.
یوسف نوری در این برنامه به تحقیق و بررسی چگونگی حضور دانشآموزان در مدارس در کشورهای مختلف اشاره کرد و نتیجه این بررسیها را ایجاد راهکارهایی برای دایر کردن مدارس با رعایت پروتکلهایی کرونایی در کشور اعلام کرد.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفتوگو کنکور را عامل استرس دانشآموزان خواند و با متفاوت دانستن نظام آموزش و نظام پذیرش، از تلاش برای حذف این استرس از دانشآموزان سخن گفت.
دریافت شهریههای نجومی مدارس غیر انتفاعی از دانشآموزان و نقش مافیای کنکور در نظام آموزشی کشور نیز از دیگر مواردی است که در این برنامه به آن اشاره شد.
بررسی «نظام رتبهبندی معلمان» از مهمترین بخشهای گفتوگوی محمد حسین رنجبران با نوری بود که وزیر آموزش و پرورش با تشریح کامل این طرح، آن را عامل اصلی انگیزه معلمان برای ایجاد آمادگی برای تحول نظام آموزشی کشور دانست.
«دستخط» که به گفتوگوهای صریح با نخبگان سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، پزشکی و اجتماعی میپردازد، کاری از گروه اجتماعی شبکه پنج سیما است.
این برنامه گفتگو محور و تحلیلی با اجرای محمد حسین رنجبران و تهیه کنندگی مریم حداد، هر هفته جمعهها حوالی ساعت 16:15 پخش می شود.
ارسال نظر