قیمت خودرو | کاهش قیمت خودرو
خبر تکان دهنده | قیمت خودرو ریخت! | قیمت پراید و پژو چند شد؟
کارشناسان معتقدند، هیچ اتفاق تازهای در بازار رخ نداده که قیمت خودرو را ارزان کند. نه تیراژ تولید بالا رفته که تعادل به بازار برگردد و نه تکلیف واردات خودرو مشخص شده که سیگنال کاهش قیمت به خریداران بدهد. پس چرا برخی محصولات خودرویی در حال کاهش قیمت هستند؟
بازار خودرو در کنار ارز، بورس و مسکن یکی از بازارهای جذاب سرمایهگذاری در ایران بوده و پیشبینی قیمت خودرو کار سادهای نیست. موازی با نوسانات چشمگیر دلار، شاهد نوسانات قیمت خودرو در بازار هستیم اوایل امسال بود که قیمت خودرو بین کارخانه و حاشیه بازار به شدت زیاد بود و پس از آن برای کنترل قیمت خودرو طرح قرعه کشی راه اندازی شد به هر حال برخی معامله گران در بازار خودرو روی موج اخبار سیاسی نوسان قیمت ایجاد کردند و این امر موجب شد تا قیمت خودرو در بازار دوباره دچار نوسان باشد. قیمت خودرو صفر داخلی در روز ۴ خرداد ۱۴۰۱ با توجه به آمارها و قیمت روزانه سایت دیوار با تغییراتی همراه شد.
کارشناسان معتقدند، هیچ اتفاق تازهای در بازار رخ نداده که قیمت خودرو را ارزان کند. نه تیراژ تولید بالا رفته که تعادل به بازار برگردد و نه تکلیف واردات خودرو مشخص شده که سیگنال کاهش قیمت به خریداران بدهد. پس چرا برخی محصولات خودرویی در حال کاهش قیمت هستند؟
به گزارش سایت شماره یک، قیمت خودرو صفر داخلی روز سهشنبه یکم شهریور ۱۴۰۱ با توجه به آمار و قیمت روزانه سایت دیوار با تغییراتی همراه شد.
قیمت خودرو صفر داخلی امروز سهشنبه یکم شهریور ۱۴۰۱ در بازار ایران به شرح زیر است:
پراید ۱۱۱ با قیمت ۲۰۴ میلیون تومان به فروش میرسد.
پراید ۱۳۱ نیز با قیمت ۱۷۹ میلیون تومان عرضه میشود. دنا معمولی مدل ۱۴۰۱ نیز امروز پنج میلیون تومان کاهش داشت و به ۴۰۰ میلیون تومان رسید.
پژو ۲۰۷ اتومات هم در قیمت ۶۰۰ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
قیمت خودروهای پرطرفدار
تیبا هاچبکپلاس هماکنون در محدوده ۲۱۰ میلیون تومان قیمت دارد.
پژو ۲۰۶ تیپ دو مدل ۱۴۰۱ نسبت به روز گذشته دو میلیون تومان افزایش قیمت داشت و به ۲۹۳ میلیون تومان رسید. ۲۰۶ تیپ پنج نیز در بازار کشور تا نرخ ۳۵۵ میلیون تومان پیش رفت.
تارا اتوماتیک نیز دو میلیون تومان افزایش داشت و امروز در قیمت ۵۷۲ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
اما در این میان خودروی پژو پارس اتوماتیک نسبت به روز گذشته ۱۴ میلیون تومان کاهش داشت و به ۴۶۶ میلیون تومان رسید.
پیشبینی قیمت خودرو در روزهای آینده
کاظم محمدی نیکخواه، کارشناس صنعت خودرو میگوید: هیچ اتفاق تازهای در بازار رخ نداده که قیمت خودرو را ارزان کند. نه تیراژ تولید بالا رفته که تعادل به بازار برگردد و نه تکلیف واردات مشخص شده که سیگنال کاهش قیمت به خریداران بدهد.
این کارشناس خودرو میگوید تنها عاملی که بر کاهش قیمتها اثر گذاشته است، کاهش قیمت دلار است. به گفته این کارشناس، خودرو در سالهای گذشته به یک کالای سرمایهای تبدیل و بازار آن تبدیل به یک بازار دلاری شده است. یعتی قیمت خودرو مستقیما به قیمت دلار وابسته است. دلار ارزان شود، خودرو هم کمی ارزان امیشود و افزایش نرخ دلار، باعث رشد قیمتها میشود.
ورود خودروهای ۳۰۰میلیون تومانی
آن طور که برخی نمایندههای مجلس که در جریان مفاد آییننامه واردات خودرو هستند اطلاع دادهاند، قرار است واردات خودرو در دو سقف ۱۰ و ۲۰هزار دلار انجام شود، ولی تمرکز اصلی آییننامه مزبور بر تسهیل واردات خودروهای ارزانقیمت است تا از این طریق بخش زیادی از نیاز سالانه بازار خودرو پوشش داده شود. به این معنا که میزان تعرفه درنظر گرفته شده بهصورت پلکانی است و برای خودروهای ۱۰هزار دلاری یک تعرفه و برای خودروهای گرانتر تعرفه بیشتری درنظر گرفته خواهد شد.
هماکنون قیمت یک خودرو ۶هزار دلار با نرخ تعرفه ۱۰درصدی و با فرض واردات این خودروها با نرخ ارز نیمایی در حدود ۱۸۰میلیون تومان و با تعرفه ۲۰درصدی ۱۹۵میلیون تومان خواهد بود. قیمت یک خودروی ۱۰هزار دلاری نیز با نرخ تعرفه ۱۰درصدی با دلار نیمایی در حدود ۳۰۰ و با تعرفه ۲۰درصدی ۳۲۵میلیون تومان خواهد بود.
با این حال هنوز مشخص نیست که چه تعداد خودروی ارزانقیمت با این نرخ وارد خواهد شد. به زعم کارشناسان چنانچه دولت در نظر داشته باشد عرضه و تقاضا را در بازار به تعادل برساند و از این طریق زمینه ثبات قیمت در بازارخودرو را فراهم کند باید حجم واردات خودروهای ارزانقیمت در تیراژی دستکم چند صد هزارخودرو انجام شود تا بتواند به نحو مؤثری بر بازار تأثیر داشته باشد.
قیمت خودرو
محدودیتهای ارزی
با وجود آنکه به زعم کارشناسان واردات خودروهای ارزانقیمت باید در تیراژ بالا انجام شود، برخی خبرها نشان میدهد هنوز بهدلیل موانع ارزی، اتفاق نظری در مورد تیراژ واردات وجود ندارد چرا که بانک مرکزی با خروج گسترده ارز از کشور مخالف است. خبرهای غیررسمی نشان میدهد دولت برای اینکه بتواند منابع ارزی واردات خودرو را تامین کند بندی را در آییننامه واردات گنجانده است که به برخی صادرکنندها اجازه میدهد در ازای صادرات برخی محصولات، اقدام به واردات خودرو کنند، اما با توجه به الزامات مربوط به رفع تعهدات ارزی صادرکنندهها بانک مرکزی با این طرح مخالف است.
دیروز در همین رابطه فرحناز رافع، رئیس مرکز ملی فرش دستباف ایران گفت: براساس آییننامه واردات خودرو هر صادرکننده فرشی که ۷۰میلیون دلار صادرات داشته باشد میتواند خودرو وارد کند. اما احمد کریمیاصفهانی، رئیس اتحادیه تولیدکنندهها و صادرکنندههای فرش دستباف گفت: این موضوع تازه مطرح شده و فعلا در حد حرف است.
امیرحسین کاکایی یک کارشناس خودرو نیز در اینباره گفت: قرار است زیر ۱۰هزار خودرو وارد شود. اگر مشکل برجام برطرف شود تا حدودی قیمت خودرو کاهش پیدا میکند، ولی مشکل اصلی این است که بانک مرکزی با واردات خودرو مخالف است.
ظرف ۲ روز گذشته جلسات مختلفی در وزارت صنعت درباره مفاد آییننامه واردات خودرو برگزار شده است، اما اتفاق نظری در اینباره وجود نداشته و یکی از مفاد مورد اختلاف، بند مربوط به واردات خودرو در ازای صادرات است که بانک مرکزی با آنمخالف است.
ارسال نظر