شاهین پلاس
شاهین پلاس به عنوان بهترین محصولات سایپا معرفی شد+مشخصات فنی
شاهین پلاس به عنوان باکیفیتترین و بهترین محصول سایپا در مراسم رونمایی از خط تولید پیشرانه جدید سایپا در کارخانه مگاموتورز رونمایی شد.
محصولات سایپا یکی از بزرگترین شرکتهای خودروسازی در ایران است و در زمینه تولید انواع خودروهای سواری، تجاری و صنعتی فعالیت میکند. برخی از محصولات سایپا عبارتند از:
1. پراید: خودرویی کوچک و اقتصادی که به عنوان یکی از پرفروشترین محصولات سایپا محسوب میشود.
2. تیبا: خودرویی سدان با طراحی جذاب که از نظر فنی و امکانات به روزی برخوردار است.
3. دنا: خودرویی خانوادگی با قابلیتهای متنوع و طراحی زیبا.
4. سورن: خودرویی کروساوور با قابلیتهای جذاب و مناسب برای سفرهای طولانی و آفرود.
5. ماشینآلات سنگین: شامل کامیونهای سنگین، اتوبوسها و ماشینآلات ساختمانی میشود.
6. خودروهای سواری دیگری که شامل برندهای رنو و سایپا، پژو و سایپا، فیات و سایپا هستند.
به طور کلی، مجصولات سایپا تلاش میکند تا با ارائه محصولات متنوع و با کیفیت، نیازهای مختلف خریداران را در داخل و خارج از کشور برآورده کند.
محصولات سایپا در مراسم افتتاح خط تولید پیشرانه ME16 که در شرکت مگا موتور برگزار شد، علاوهبر اطلاعاتی که در مورد خودرو ساندرو ایرانی داد، از خودرو شاهین پلاس نیز بهطور رسمی رونمایی کرد. این خودرو در دو نسخه دنده دستی و اتوماتیک تولید خواهد شد و بهزودی پساز طی کردن مراحل توسعه وارد بازر خودرو کشور خواهد شد. حال بیایید نگاهی به مشخصات سدان جدید سایپا بیندازیم.
شاهین پلاس رسما توسط سایپا معرفی شد
در ابتدا باید به این نکته اشاره کرد که شاهین پلاس معرفی شده در این مراسم، نمونه نهایی نبوده و قرار است تا نسخههای تولید انبوه این سدان سایپایی ارتقا یافته تغییراتی در تریم داخلی و داشبورد داشته باشند. گفته میشود که شاهین پلاس از اواخر تابستان امسال وارد جادههای کشور می شود و در حال حاضر نمونههای آزمایشی آن در جادههای کشور مشغول تست هستند.
شاهین PLUS به پیشرانه ME16 سایپا و مگا موتور مجهز است. این پیشرانه نمونه ایرانیزه EC5 گروه PSA است که از قراردادهای دوران برجام به سایپا رسیده و امروز به در کارخانه مگا موتور تولید می شود. ME16 سایپا در بحث فناوری تولید، ساختار بلوک سیلندر، فرایند تولید، اجزای سرسیلندر، رینگ، یاتاقان و برخی جزئیات جرقهزنی و پاشش سوخت متفاوت از پیشرانه TU5 پلاس ایران خودرو است و در کنار توان بیشتر مصرف سوخت کمتری را هم دارد.
پیشرانه شاهین پلاس ۱.۶ لیتر حجم دارد و با چیدمان ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ تولید میشود. این پیشرانه فناوری زمانبندی متغییر سوپاپهای ورودی را دارد و به صورت پایه استاندارد آلایندگی یورو ۵ را به دست آورده است. نسل جدید دینامها و پمپ روغن هم برای ME16 استفاده شده و در نهایت میبینیم که شاهین پلاس قدرت ۱۱۵ اسب بخار را با گشتاور ۱۴۷ نیوتن متر دارد. همچنین جعبه دنده ۵ سرعته دستی ۵F18 (با مهنسی آیسین) توان را به چرخهای جلوی شاهین PLUS دنده دستی میرساند و در نسخه اتوماتیک، جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک DAE وظیفه انتقال قدرت را بر عهده دارد.
شاهین PLUS در تیپهای دنده دستی و اتوماتیک به امکاناتی مانند سانروف، تهویه اتوماتیک، استارت دکمهای، تریم داخلی چرم مصنوعی، نمایشگر لمسی، فرمان کمکی برقی، دوربین و سنسور پارک عقب، آینههای تاشو برقی، سنسور فشار باد تایرها، چراغ روشنایی روز، سنسور نور، رینگ آلومینیومی، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، دو کیسه هوا و… مجهز است. در نمونه فول آپشن شاهین پلاس امکاناتی مانند کیسه هوای جانبی سرنشینان جلو، کروز کنترل، محدودکننده سرعت، نمایشگر لمسی جدید، شیشههای دودی عقب و… دیده میشود.
باید به این نکته توجه داشت که نمونههای نهایی شاهین پلاس در بحث تریم داخلی، داشبورد، رودریها و برخی امکانات ایمنی و رفاهی متفاوت از شاهین G و شاهین CVT هستند و در جایگاه بالاتری قرار می گیرند.
علاوه بر این، سایپا در حوزه تولید و پخش قطعات یدکی نیز فعالیت میکند و قطعات مختلفی را برای خودروهای تولید شده توسط خود تولید میکند. همچنین، این شرکت قادر است قطعات یدکی مشابه با خودروهای سایر برندهای خارجی را نیز تولید کند.
وزیر صمت گفت: در سال ۱۴۰۲ هدف تولید خودرو حداقل یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه است. بنابراین تقریباً برای تمام کسانی که ثبتنام کردهاند خودرو تحویل داده خواهد شد.
سید رضا فاطمی امین در یک برنامه تلویزیونی مهمترین سند بالادستی برای وزارت صمت را اقتصاد مقاومتی خواند و از رشد مناسب تولید در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: رشد بخش صنعت در ۹ ماهه نخست سال گذشته بیش از ۸ درصد بود که ۲ برابر متوسط رشد اقتصادی کل کشور بود. همچنین رشد بخش صنعت در پاییز سال گذشته هم به ۱۱.۶ درصد رسید که از سال ۱۳۹۶ به بعد بیسابقه است.
رشد ۱۴ درصدی واردات مواد اولیه
وزیر صمت گفت: طبق آمار گمرک، در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۱ واردات مواد اولیه یا همان کالاهای واسطهای ۱۴ درصد رشد داشته که نشاندهنده رونق تولید است و میزان اشتغال در بخش صنعت در پاییز به رکورد جدید ۸ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه رسیده است.
فاطمی امین با تشریح اقدامات انجامشده در سال ۱۴۰۱ هم بیان کرد: ۳۲۰۰ واحد جدید به بهرهبرداری رسیدند و ۲۲۰۰ واحد هم سرمایهگذاری خود را توسعه دادند و به خطوط تولید خود اضافه کردند. ۱۶۰۰ واحد تعطیل هم فعال شدند. در بسیاری از شهرها مشکل کمبود کارگر داریم، مثل اشتهارد، ساوه، زرندیه، اسلامشهر، شهرکهای اطراف قم. یعنی آنقدر تولید بالا رفته که واحدهای صنعتی نیروی کار پیدا نمیکنند.
فاطمی امین با اشاره به مشکلات معیشتی مردم، گفت: در دهه گذشته رشد تولید بسیار کمتر از رشد تورم بود و برای اولین بار در اقتصاد ایران ۵ سال تورم بالای ۳۰ درصد داشتیم.
وی راهکار رفع مشکلات معیشتی مردم را هم رشد تولید دانست و گفت: زمانی که رشد تولید به مدت چند سال تداوم داشته باشد، مثل سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در دولت سیزدهم، به تدریج میتوان آثار منفی دهه گذشته را جبران کرد.
نوسازی الکتروموتورها در دستور کار
وزیر صمت در مورد نوسازی ماشینآلات گفت: وزارت صمت پروژهای برای بازسازی واحدهای صنعتی آماده کرده که یک نمونه آن نوسازی الکتروموتورها است. بیش از ۶۰ درصد مصرف برق صنعت توسط الکتروموتورها انجام میشود که تا ۱۰ درصد قابل کاهش است که با پروژه جدیدی با وزارت نیرو اجرا خواهد شد
تولید ۱.۶ میلیون خودرو در ۱۴۰۲
فاطمی امین درباره اجرای فرمان تحول رئیسجمهور در زمینه صنعت خودرو گفت: عمده ۸ دستور رئیسجمهور اجرایی شده است مثل افزایش دوره گارانتی و رشد تولید. مثلاً در سال ۱۴۰۱ تولید خودروی کامل ۴۵ درصد رشد کرده که شامل همه انواع خودرو است. همچنین رتبه ایران در تولید خودرو در جهان از ۱۹ به ۱۶ کاهش پیدا کرد و ایران رتبه بالایی در رشد تولید خودرو دارد.
وزیر صمت درباره حذف قرعهکشی خودرو هم بیان کرد: متأسفانه به علت عدم توازن عرضه و تقاضا در بازار خودرو در سالهای قبل، مردم برای خرید خودرو دچار مشکل شدهاند. در بازار ایران به طور متوسط باید ۱.۵ میلیون خودرو عرضه میشد که در چند سال گذشته کمتر از یک میلیون دستگاه عرضه شده بود و این کسری تولید در ۴ سال قبل از ۱۴۰۱، فشار زیادی ایجاد کرده است. ضمن این که سوداگری در بازار خودرو همچنان حاکم است و حذف آن نیازمند تصویب فوری قانون مالیات بر عایدی سرمایه توسط مجلس است.
فاطمی امین درباره برنامه تولید خودرو در سال جدید هم گفت: در سال ۱۴۰۲ هدف تولید خودرو حداقل یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه است. بنابراین تقریباً برای تمام کسانی که ثبتنام کردهاند خودرو تحویل داده خواهد شد.
وزیر صمت درباره وضعیت تولیدات معدنی هم عنوان کرد: در تابستان ۱۴۰۰ یعنی زمان تغییر دولت، رشد بخش معدن منفی بود، البته برای چند فصل متوالی رشد این بخش در دولت گذشته منفی شده بود. با اقدامات وزارت صمت در دولت سیزدهم رشد بخش معدن در پاییز ۱۴۰۱ به مثبت ۲ درصد رسید.
وی افزود: در اوایل کار دولت سیزدهم ۳ هزار معدن بلاتکلیف و فاقد اطلاعات دقیق بود. در این مدت تک تک پرونده این معادن بررسی شد به طوری که هماکنون معادن بلاتکلیف به کمتر از ۳۰۰ واحد کاهش یافته و اطلاعات معادن هم کاملاً یکپارچه شده است. با تعیین تکلیف معادن، تا پایان سال ۱۴۰۱ تقریباً هیچ حقوق دولتی معوق نداشتیم.
وی با اشاره به تغییر رویکرد حکمرانی در وزارت صمت از پیشرفت حدود ۶۰ درصدی آن خبر داد و افزود: امید فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان هم به آینده افزایش یافته است.
وزیر صمت از تمرکز بر برنامه توازن سرمایهگذاری در سال جدید سخن گفت و بیان کرد: همچنین تلاش خواهیم داشت در سال جدید کسبوکارهای ایرانی در سطح بینالمللی بدرخشند.
وی با اشاره به حمایت بیش از ۷۰ تشکل و اتحادیه تولیدی و صنفی کشور از عملکرد وزارت صمت در سال ۱۴۰۱، آن را نشانه همدلی در این بخش و سرمایه اجتماعی مناسب وزارت صمت خواند.
فاطمی همچنین از برنامهریزی برای تعاملی شدن وزارت صمت علاوه بر آیندهنگری در سال جدید خبر داد.
ارسال نظر