از کشاورزان میلیاردر چه میدانید؟ از هندوانه فروشی تا بوگاتی سواری!
شاید اکثر مردم تصورشان این باشد که کشاورزان جزء اقشار آسیب پذیر و کم درآمد محسوب می شوند. اگر شما هم این تصورات غلط را دارید کافیست تا سری به فروشگاه های زنجیره ای یا میوه فروشی ها بزنید و انواع محصولات کشاورزی شامل لوبیا ، نخود ، عدس ، سیفی جات و... را قیمت بگیرید، با تصور کردن یک کشاورز با زمین های چند هکتاری متوجه خواهید شد که فروش یک کشاورز موفق میتواند چندین میلیارد در سال باشد.
کشاورزی را در نظر بگیرید که در حال کشت لوبیا است. اگر هر کیلو لوبیا را 78 هزار تومان به فروش برساند و حدودا 50 تن لوبیا برداشت کند، یعنی او توانسته است 3.900.000.000 تومان (حدود 4 میلیارد تومان) محصول به فروش برساند و سود خالص این کشاورز تقریبا بالای 3 میلیارد خواهد بود.
حالا با سود 4 سال یکزمین کشاورزی آیا نمیتوان یک خانه در همان حوالی خرید؟ یا ماشین بوگاتی سوار شد؟!
محسن از کشاورزان پرکار و پر زحمت خمین است. او به کاشت لوبیا مشغول است و زمین های بسیار زیادی دارد. البته او طی 15 سال به چنین دارایی و ثروتی رسیده است. او می گوید 15 سال پیش با یک وانت به سمت روستا ها و زمین های کشاورزی میرفته و هندوانه میخریده است. بعد از مدتی به این فکر می افتد که با اجاره زمین کشاورزی خودش هندوانه بکارد و با وانتی که دارد آنها را برای فروش به شهر بیاورد.
او با اجاره زمین هایی و کاشت هندوانه متوجه می شود که بزرگترین مشکل او مساله کم آبی است. او شب ها تا صبح فکر میکند و در نهایت ایده ای به ذهنش میرسد؛ متوجه می شود اگر با شلنگ بوته های هندوانه را آبیاری کند تا 70درصد در مصرف آب صرفه جویی کرده. یعنی می تواند بیش از دو برابر محصول فعلی ، هندوانه بکارد. سپس با آزمایش و خطا متوجه می شود که باید با استفاده از نوار تیپ و لوله پلی اتیلن زمین خود را آبیاری کند. پس دست بکار می شود و چند ماه بعد متوجه می شود که 2.5 برابر بیشتر از سایر کشاورزان تولید هندوانه داشته است. چند سالی محسن به همین کار مشغول می شود و طی این مدت در پی تحقیقاتش برای پرسود ترین محصول قابل کشت در منطقه خمین متوجه می شود که لوبیا (انواع آن) سود خوبی دارد. او دوباره زمین های بیشتری را اجاره می کند و این بار بجای کشت هندوانه ، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز و لوبیا سفید میکارد و از شانسش آن سال قیمت لوبیا به شدت بالا می رود. او تمام درآمد خود را صرف خرید زمین های زیاد و تغییر سیستم آبیاری آن می کند. یعنی کلا سیستم های مرسوم منطقه را که بیشتر غرقابی بود کنار گذاشته و به سیستم های آبرسانی نوین و قطره ای پیش می رود.
اکنون حاج محسن دو سال متوالی به عنوان کشاورز نمونه کشوری انتخاب شد و درآمد سرشاری دارد.
او حالا برادران و بسیاری از فامیل خود را با خود همراه کرده و یکی از سرمایه داران منطقه خود محسوب می شود.
او به همراه برادران خود اکنون 3 ویلا دارد ، چند تراکتور ، لودر کوچک ، ماشین های لوکس ، چندین واحد خانه در شهر های دیگر و زمین های بسیار زیادی که درباره آن صحبت کردیم.
البته پیش نیاز یک کشاورزی پرسود وجود زمین های زیاد در منطقه ای مناسب و با آب کافی خواهد بود. البته به یاد داشته باشید که محسن 15 سال قبل هیچ یک از اینها را نداشت. او فقط آدمی ریسک پذیر و خوش فکر بود.
همانطور که می دانید در سرزمین ما یعنی ایران، یکی از جدی ترین بحران های اخیر، همین مساله آب است که باعث ورشکستگی بسیاری از کشاورزان شده است. البته برخی کشاورزان در سال های اخیر مانند حاج محسن، سیستم های آبیاری جدیدی را در زمین های خود ایجاد کرده اند که باعث افزایش بهره وری حتی تا 300 درصد و در برخی موارد خاص تا 600 درصد نیز رسیده است.
پس کشاورز موفق و ثروتمند هم کم نداریم اما مهمتر از ثروت، عقل و فکر خوب است.
ارسال نظر