سه شاهکار فراموشنشدنی که صحنههای نمایش را به آتش کشیدند!
اگر دلتنگ تماشای یک نمایش بینظیر هستید و یا میخواهید یه مجموعهای کامل از نمایشنامههای صوتی دسترسی داشته باشید، پلتفرم کتابراه این امکان را برای شما فراهم میکند تا به صورت قانونی اقدام به دانلود نمایشنامههای ایرانی و خارجی نمایید. در بخش اول به معرفی ماندگارترین اثر آرتور میلر که در سینمای ایران نیز خوش درخشید، میپردازیم.
مرثیهای در سوگ انسان مدرن!
نمایش صوتی مرگ فروشنده اثری جاودان از آرتور میلر است. این نمایشنامهی دوپردهای که نخستین بار در سال 1949 به انتشار رسید و امروزه از کلاسیکهای دنیای درام به شمار میرود، روایتگر وقایعیست که در نهایت منجر به فروپاشی زندگی فروشندهای دورهگرد به نام ویلی لومن میشوند. گفتنی است که این نمایشنامه جایزه پولیتزر را نیز برای نویسندهاش به ارمغان آورده است.
آرتور میلر (Arthur Miller) از بسیاری جهات چهرهای منحصربهفرد و بیهمتا در صحنهی ادبی زمانهی خود بود. اگرچه بسیاری از هنرمندان همنسل او متوجهِ بحرانهای عمیق روحی و معنویِ انسانِ مدرن شده بودند (بحرانهایی که خصوصاً پس از تجربهی دو جنگ ویرانگر جهانی به آشکاری ظهور پیدا کردند)، با این حال کمتر کسی چون میلر موفق به بازتابِ این بحرانها در آثار ادبی یا هنری خود شد. تا جایی که میتوان همصدا با بسیاری از منتقدین و مفسرین مطرح جهان، ادعا کرد که آثار نمایشی آرتور میلر آینههایی شفافاند که در برابر چهرهی انسانِ امروز گرفته شدهاند.
از آرتور میلر آثار فراوانی به جا مانده است. با این حال در اینکه کدامشان شاهکار اوست، اختلاف نظر چندانی وجود ندارد. از مطرحترین منتقدین گرفته تا عامترینِ مخاطبان، به اتفاق کتاب مرگ فروشنده (Death of a Salesman) را بهترین نمایشنامهی او میدانند. برای دانلود این شاهکار به یاد ماندنی آرتور میلر به سایت و یا اپلیکیشن کتابراه مراجعه کنید. این پلتفرم امکان دریافت بهترین نمایشنامههای خارجی را برای شما فراهم میکند.
شخصیت مرکزی در نمایش صوتی مرگ فروشنده، مردی شصتوسه ساله به نام ویلی لومن است. نمایش با بازگشت او از سفری کاری به خانهاش در نیویورک آغاز میشود. دیالوگهای آغازینی که میان او و همسرش لیندا درمیگیرد، خیلی زود چشمانداز بحرانی زندگی خانوادهی لومن را پیش چشم مخاطب آشکار میسازد. رفتهرفته با لومن و زندگیاش بیشتر آشنا میشویم. درمییابیم که مدتها در کار فروشندگی بوده، و حال که به علت سن و سال زیاد و خستگیِ انباشتهشده طی یک عمر عرق ریختن، نمیتواند همچون گذشتهها فعال باشد، عذرش خواسته شده و از سر کار اخراج میشود.
این اما تمام ماجرا نیست. ویلی به مرور توانایی تشخیص حال از گذشته را از دست میدهد. همسر و فرزندانش معتقدند که او دچار زوال عقل شده است. اما آیا به راستی اینچنین است؟ آیا ممکن نیست که رفتارهای نامتعارف او و میلش به سیر کردن در گذشتههای از دسترفته، نه حاصل بیماری، بلکه نشأتگرفته از فشار دیوانهوار جهان بیرون باشد؟ پاسخ هر چه باشد، واقعیت یک چیز است: ویلی لومن چنان زیر بارِ زندگی خرد شده که دیگر کوچکترین امیدی به او نیست...
دوستداران کتابهای ادبیات نمایشی قطعا با آثار بزرگانی همچون ویلیام شکسپیر ، اریک ایمانوئل اسمیت ، ساموئل بکت ، ژان پل سارتر آشنایی دارند. پلتفرم کتابراه که مرجعی برای دانلود کتابهای صوتی و الکترونیک به شمار میآید، بستری مطمئن برای خرید و مطالعه انواع کتابهاست.
با ماندگارترین اثر ویلیام شکسپیر، نمایشنامه مکبث بیشتر آشنا شویم
نمایش صوتی مکبث کوتاهترین و پر طرفدارترین نمایشنامهی تراژدی ویلیام شکسپیر، دربارهی قدرت طلبی و طمع انسانی به نام مکبث، اشرافزادهی جسور و مورد اعتماد پادشاه اسکاتلند است.
مکبث (Macbeth) شاهکاری مملو از زیبایی و موسیقی کلام و سحر شاعرانه است و در دل داستان شخصیتهای بزرگ و برتری مانند هملت، شاه لیر، اتتلو، آنتونی و کلئوپاترا توفان را دربردارد. برخی از نویسندگان و منتقدین برجسته مکبث را از تمامی کتابهای دیگر ویلیام شکسپیر (William Shakespeare) برتر میشمارند که برخی از بخشهای آن به شعر هم تبدیل شده است. این نمایشنامه در سه قرن پیش به نگارش درآمده، اما تاکنون در عالم تراژدی بسیار برتر و بیهمتا بوده و مملو از زندگی، دلهره و روشنایی است.
شخصیت اصلی این نمایشنامه بسیار مورد قبول پادشاه است، او که در طول زندگی خود مرد بسیار شریفی بود، از روی طمع مرتکب قتل پادشاه میشود، فرزندان پادشاه بعد از مرگش، احساس ناامنی میکنند و پا به فرار میگذارند تا جان عزیز خود را نجات دهند. همین موضوع باعث میشود که مکبث اتهام قتل پادشاه را بر گردن فرزندان او بیاندازد. او حالا مجبور است، جایگاه قدرت خود را با ارتکاب چندین قتل دیگر به تثبیت برساند.
تراژدی مکبث بر پایهی اتفاقات تاریخی و حیرتآور کشور اسکاتلند برگرفته شده است، اما شکسپیر براساس سلیقه و خوی هنری و ادبی خودش آن را کمی تغییر داده و رویدادهای جنگهای مختلف را با یکدیگر ادغام کرده است.
نمایشنامه صوتی مکبث به روایت جنگهای اسکاتلند میپردازد که با خیالپردازی شکسپیر ترکیب شده و شاهکاری حیرتآور را به وجود آورده است و به جز چند قسمت مختصر، بیشتر به صورت کامل منظوم است. تمامی نمایشنامههای شکسپیر را نظم و نثر تشکیل دادهاند. شکسپیر در نخستین نمایشی که از آن اجرا شده، ایفای نقش کرده است.
معرفی نمایشنامه سه خواهر، اثر شگفتانگیز آنتون چخوف
نمایش صوتی سه خواهر نمایشنامهای از آنتون چخوف است که به فقر و فلاکت و ناامیدی مردم روسیه و نابودی اشرافیت در این کشور در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم میپردازد.
نمایشنامه صوتی سه خواهر (Three Sisters) داستان زندگی و دردسرهای خانواده پروزروف را روایت میکند. اعضای این خانواده سه خواهر به نامهای اولگا، ماشا و ایرینا و همچنین برادرشان آندرهئی هستند. آنها از زندگی و شرایط خود رضایت ندارند و امید به آینده در وجودشان رخت بربسته و آن را تیره و تار میبینند.
آغاز این نمایشنامه با احتمالات فراوان همراه است. تنها آرزو و امید ایرینا خواهر کوچکتر بازگشت به روسیه است. خواهر بزرگتر اولگا، فردی بدبین و درگیر با گذشته است. او نقش مادر را در خانواده ایفا میکند که سعی دارد با شور و شوق و هیجانات ایرینا همراهی کند. ماشا خواهر میانی دختری عصبی است که انگار با همه دعوا دارد.
با ورود ورشینین به زندگی این سه خواهر، همه چیز رنگ و رو و شکل دیگری به خود میگیرد. او همان فرد آگاه و باهوشی است که ماشا برای تغییر در سبک زندگی کسالتبارش نیاز دارد. او که از ازدواجش با کولیجین دلسرد شده، علاقهای پنهان به ورشینین در خود احساس میکند.
این سه خواهر، دخترانی جوان، تحصیل کرده و بافرهنگ هستند که از کودکی در مسکو زندگی کردهاند اما از حدود یازده سال پیش در شهری کوچک در حاشیه یک روستا به کار و زندگی مشغول هستند.
شهر مسکو در این نمایشنامه نقش پررنگی دارد. سه خواهر مدام به آن فکر میکنند و همواره در آرزوی برگشت به این شهر به سر میبرند. مسکو شهری است که آنها بهترین و شادترین روزهای زندگی خود را در آن سپری کردهاند و برایشان نماد کمال است. با پیش رفتن نمایش، این سه خواهر بیشتر از قبل و کمکم از رویاهایی که در سر داشتند فاصله میگیرند.
نمایشنامه سه خواهر زنانهترین نمایشنامه آنتوان چخوف (Anton Chekhov) است. او در این نمایشنامه سعی دارد آرمانهای نسل جوان و فرهیخته روسیه را به نمایش بگذارد. آرمانهایی که گویی امید و راهی برای رسیدن به آن نیست و فقط حسرت یک گذشته خوب برایشان باقی میماند.
ارسال نظر