وزارت اقتصاد می‌گوید ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از سهامداران عدالت، بیش از ۸ میلیارد برگه سهام متعلق به خود به ارزش ۱۳.۶هزار میلیارد تومان را فروختند تا فشار معیشتی ناشی از کرونا را جبران کنند.

آزادسازی سهام عدالت در سال ۹۹ اگرچه یکی از پروژه‌های مهم دولت و بازار سرمایه در سنوات اخیر به شمار می‌رود، اما روایتی تلخ از آن دسته افرادی را به نمایش می‌گذارد که می‌توانستند با نگه داشتن سهام خود، ظرف سال‌های آینده از سود آن بهره‌مند شوند.

کمتر کسی سال‌های آغازین اجرای پروژه سهام عدالت را که موضوع سهامدار کردن مردم را مطرح نمود، از یاد برده است که بر مبنای آن قرار بود مردم ایران سهامداران دارایی‌های کشور باشند؛ اما اکنون شرایط به گونه‌ای پیش رفته که بسیاری از این سهامداران که از اقشار خاص درآمدی کشور هستند، سهام عدالت خود را بابت فشار معیشتی به فروش رسانده‌اند؛ در حالیکه قرار بود در ابتدای دولت کنونی، تمامی مردم از یارانه‌هایی که ماهانه دولت به حساب آنها واریز می‌کند، بی‌نیاز شوند.

حال وزارت امور اقتصادی و دارایی در گزارشی که منتظر کرده، اگرچه اعلام نموده که انتقال مدیریت سهام عدالت به صاحبان این سهام یکی از آمال اقتصادی کشور بوده است، اما اکنون بخش عمده ای از صاحبان این سهام، قادر به نگهداری آن نبوده و برای گذران زندگی آن را به فروش رسانده اند.

در واقع، فرآیند انتقال مدیریت سهام عدالت از لحاظ حجم انتقال، بازسامان دهی شرکتهای سرمایه گذاری استانی، ایجاد امکان فروش بخشی از دارایی، مدیریت عرضه بخش آزاد شده در بازار سرمایه یکی از پروژه‌های بزرگ در بازار سرمایه رخ داده که در نهایت در پایان سال واریز سود سهام عدالت سال ۹۸، توانسته بزرگترین پروژه مدیریت دارایی را در کشور به ثمر برساند.

بر اساس آنچه که در گزارش رسمی وزارت اقتصاد اعلام شده، طی فرآیند آزادسازی سهام عدالت، دارایی سهام عدالت مربوط به ۴۶.۵ میلیون نفر از افرادی که در قید حیات بوده اند، در قالب دو گروه سهامداران مستقیم شامل ۱۸.۹ میلیون نفر و سهامداران غیرمستقیم ۲۷.۶ میلیون نفر ساماندهی شده است. همچنین با آزادسازی فروش بخشی از سهام عدالت در ماههای گذشته، بیش از ۳ میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از سهامداران عدالت، بیش از ۸ میلیارد برگه سهام متعلق به خود در شرکتهای زیرمجموعه سهام عدالت به ارزش تقریبی ۱۳.۶ هزار میلیارد تومان را به فروش رسانده اند.

به گفته وزارت اقتصاد، این رقم با توجه به فشار معیشتی ناشی از شیوع ویروس کرونا در سال جاری برای تأمین هزینه‌های زندگی خانوارهای ذیربط، بسیار ارزشمند بوده؛ هرچند به دلیل این آزادسازی فشار قابل توجهی به بازار سرمایه وارد شده است.

آنگونه که در گزارش آمده است، در انتهای سال ۹۹ رقمی بالغ بر ۴,۳۰۰ هزار میلیارد تومان در قالب بخشی از سود سهام عدالت در سال ۹۸ به حساب بیش از ۴۳ میلیون نفر از سهامداران مذکور اعم از مستقیم و غیرمستقیم پرداخت شده است.

البته وزارت اقتصاد وعده داده که در آینده‌ای نزدیک، گزارش جامعی از روند آزادسازی سهام عدالت را تهیه کند.

تگ های مرتبط

ارسال نظر