علی دایی‌ | مصاحبه علی دایی | حواشی علی دایی

در حالی که بسیاری از افراد از درامد بالای فوتبالیست‌ها گلایه دارند، علی دایی از این مسئله دفاع کرد.

سایت شماره یک:

علی دایی آقای گل پیشین فوتبال جهان در عرصه ملی است.علی دایی به تازگی یک مصاحبه ی جنجالی انجام است. علی دایی در تیم هرتابرلین بازی کرده است. علی دایی سابقه هدایت تیم ملی فوتبال ایران را در کارنامه خود دارد.علی دایی مربی اسبق تیم فوتبال سایپای تهران است.

علی دایی

بیوگرافی علی دایی

علی دایی (زادهٔ 14 بهمن 1348، شناسنامه: 1 فروردین 1348 در اردبیل) بازیکن سابق و مربی فوتبال، تجارت‌پیشه و کارآفرین ایرانی است. او مٶسس و مدیرعامل شرکت پوشاک ورزشی دایی است.دایی بهترین گلزن تیم ملی و یکی از بهترین مهاجمان تاریخ جام ملت‌های آسیا به‌شمار می‌رود. که در دوران حرفه‌ای فوتبال خود با زدن 109 گل در 149 بازی ملی، رکورد بیشترین گلِ زده در بازی‌های ملی فوتبال مردان جهان را به‌دست‌آورد.

علی دایی در محله جیرال و خانواده ای پرجمعیت به دنیا آمد. علی دایی چهار برادر دارد.

پدرش راننده کامیون بود و مادرش خانه دار؛ متولد 14 بهمن 1348 است اما برای اینکه یک سال زودتر به مدرسه برود در شناسنامه 1 فروردین بعنوان تاریخ تولد درج شده است.

در کودکی او را شهریار صدا می زنند، این نام هم اکنون لقب وی است.

علی دایی

تحصیلات علی دایی

علی دایی در سال 1366 در رشته مهندسی عمران، دانشگاه شریف پذیرفته شد ولی به دلیل بازی فوتبال در گزینش ورودی به دانشگاه ناکام ماند.ولی در ادامه فارغ التحصیل لیسانس مهندسی متالوژی از دانشگاه صنعتی شریف و فوق لیسانس تربیت بدنی از دانشگاه آزاد و دانشجوی دکترای واحد علوم تحقیقات رشته جامعه‌ شناسی ورزش شد.

علی دایی

ازدواج علی دایی

علی دایی بعد از فوت پدرش در سال 81 با دختری بنام مریم که از آشنایان دورشان بود ازدواج کرد و صاحب دختری بنام دنیز شد اما این وصلت سرانجام بعد از مدت کوتاهی به طلاق منجر شد. دنیز به همراه مادرش سالهاست در آمریکا زندگی می کند.

علی دایی در اول بهمن ماه 1383 برای دومین بار ازدواج کرد و در سال 1384 در خصوص شیوه آشنایی با همسر علی دایی و خصوصیات شریک زندگیش گفت: همسرم از آشنایان دور خانوادگی ما می باشد، مادرش اردبیلی و پدرش تبریزی است و بزرگ شده تهران می باشد. مشخصات کامل یک دختر آذربایجانی را دارد و لیسانس صنایع غذایی می باشد، او هشت سال از من کوچک تر است.

دومین فرزند علی دایی در سال 1388 به دنیا آمد. دختری با نام نورا که علی دایی به وی بسیار علاقه دارد و می گوید:دوست دارم نورا به همه چیز برسد. 

علی دایی

افتخارات علی دایی

دو بار حضور در جام جهانی در سال‌ های 1998 و 2006

سه بار حضور در جام‌ ملت‌ های آسیا و کسب یک عنوان سومی در سال 1996

قهرمانی در بوندس لیگا 1998-99

قهرمانی در باشگاه‌ های ایران پرسپولیس 1995-96 سایپا 2006-2007

جام حذفی آلمان بایرن مونیخ 1998-1999

جام حذفی ایران صبا باتری 2004-2005

بهتریان بازیکن آسیا 1999

قهرمانی با نفت تهران در جام حذفی 95-96

علی دایی

دوران مربیگری علی دایی

علی دایی در تاریخ 12 اسفند 86(2 مارس) به عنوان سرمربی تیم ملی فوتبال ایران انتخاب شد و 9 فروردین سال 1388 در پاسخ به درخواست‌های مردم و به دلیل کوتاهی سرمربی تیم ملی فوتبال کشورمان در انجام وظایف و کسب نتایج ضعیف تیم ملی فوتبال در بازی‌های مقدماتی جام جهانی، علی دایی از سرمربیگری تیم ملی برکنار شد.

دایی ۷ دی سال ۱۳۸۸ به عنوان جانشین کرانچار سرمربی تیم پرسپولیس شد. ۲۸ آذر سال ۱۳۸۹ پس از ۵ باخت پیاپی، وی از سمت خود کناره‌گیری کرد اما مدیرعامل باشگاه نپذیرفت و از تصمیم خود منصرف شد.

او با اینکه در  31 خرداد سال 1390 تیم پرسپولیس را در جام حذفی به قهرمانی رساند از پرسپولیس رفت و جای خود را به حمید استیلی داد و سپس همان سال با تیم راه آهن به توافق رسید و قرارداد 2 ساله امضا کرد.

دایی اواخر اردیبهشت سال1392 مجددا با تیم پرسپولیس به توافق رسید و سکان هدایت این تیم را به دست گرفت. او در سال 93 در لیگ برتر چهاردهم از سرمربیگری پرسپولیس برکنار شد و جایش را به حمید درخشان داد. علی دایی در تیرماه 94 سرمربی صبای قم و در تیر ماه 95 سرمربی نفت تهران و سپس سایپا البرز شد.

پس از کسب نتایج ضعیف تیم پرسپولیس در لیگ چهاردهم، علی دایی با رای هیئت مدیره در 19 شهریور 1393 از سمت خود برکنار شد و حمید درخشان جانشین او شد.

جنجال‌های علی دایی

علی دایی باوجود بازی‌های خوب در دوران جوانی، در سال‌های پایانی (مخصوصا در بازی‌های جام جهانی فوتبال 2006) مورد انتقاد برخی کارشناسان فوتبال، طرفداران و مطبوعات قرار گرفت. پافشاری برانکو ایوانکوویچ در استفاده مداوم از وی در تیم ملی از محبوبیت وی کاست. اما پس از چندی، موفقیت وی در باشگاه سایپا و قهرمانی او به عنوان بازیکن و سرمربی در لیگ برتر باعث شد تا دوباره توجه همگان را به خود جلب کند.

همچنین با آغاز سرمربی‌گری در تیم ملی، دایی بار دیگر آماج انتقادات قرار گرفت. او به دلیل دوشغله بودن (سرمربی همزمان تیم ملی و تیم سایپا) به‌شدت مورد انتقاد قرار گرفت. ارائه لیست تیم ملی یکی دیگر از دلایل انتقادات از دایی است. این دسته از منتقدان وجود 5 بازیکن از سایپا (که در رده‌های میانی جدول قرار دارد)، عدم حضور بازیکنی از تیم‌های خوزستانی (فولاد، استقلال اهواز، صنعت نفت) و عدم دعوت از برخی بازیکنان را از دلایل انتقادات خود برمی‌شمارند.

شکایت علی دایی از مایلی‌کهن

دایی در اعتراض به سخنان محمد مایلی‌کهن سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران از وی شکایت کرد. دادگاه روز دوشنبه 9 اردیبهشت سال 1387 خورشیدی با حضور وکیل دایی و مایلی‌کهن بر‌گزار شد. مایلی‌کهن بر مواضع قبلی خود و انتقادات از دایی پافشاری کرد. دادگاه محمد مایلی کهن را بمدت یک سال از مصاحبه با رسانه‌ها محروم اعلام کرد.

علی دایی

تصادف رانندگی علی دایی

در یک حادثه رانندگی در شب آخرین شنبه سال 90 در محور اصفهان - کاشان خودروی تویوتا پرادو محمد دایی (برادر علی دایی) از مسیر جاده خارج و سپس واژگون شد و علی دایی که در کنار برادرش در خودرو حضور داشت به شدت زخمی شد. این حادثه تلفات جانی در بر نداشت او بعد از این حادثه از شرکت تویوتا به علت بازنشدن کیسه‌های هوا شکایت کرد،که نتیجه‌ای در بر نداشت .

علی دایی و محسن قهرمانی

پس از بازی پرسپولیس و سپاهان در نیم فصل اول 92-93 که به میزبانی سپاهان بر‌گزار شد و در طی آن داور مسابقه یعنی محسن قهرمانی با اشتباهی فاحش در دقیقه دوم بازی سید میثم حسینی را که توسط شجاع خلیل‌زاده به زمین انداخته شده بود را اخراج کرد و یک پنالتی به نفع سپاهان اعلام نمود، علی دایی در کنفرانس خبری گفت داور به سمت حریف غش کرده بود و یک سری اتهام به قهرمانی وارد کرد.در پی این اتهام و با توجه به مستنداتی که طرفین ارائه دادند پس از 4 ماه حکم پرونده اعلام شد که محسن قهرمانی به مدت 8 ماه از داوری محروم شد و علی دایی کتباً توبیخ گردید.

انتقادها از علی دایی

درست در روزهایی که موج اعتراض علیه دستمزدهای نجومی و باورنکردنی فوتبالیست‌ها و مربی‌ها به اوج خودش رسیده، عده‌ای مشغول ایستادن در مقابل هواداران فوتبال و القای این باور عجیب هستند که «هر» درآمدی، «حق» فوتبالیست است. ظاهرا علی دایی هم به همین گروه تعلق دارد؛ مردی که در دوران مربیگری، رقم‌هایی نجومی به‌عنوان دستمزد دریافت می‌کرد و همواره بیشتر از نتیجه‌گرفتن، به «متمم» قرارداد اهمیت می‌داد.

شنیدن چنین جمله‌ای از زبان یک بیزینس‌من چندان عجیب به‌نظر نمی‌رسد اما این نوع نگاه با آن جایگاه مردمی که علی دایی برای خودش متصور است، تناقض بزرگی دارد. حمایت از قراردادهای فاجعه‌باری که نه فوتبالی هستند و نه با منطق سازگاری دارند، چیزی به جز ضربه‌زدن به حال و آینده فوتبال ایران نیست. چه‌کسی این «حق» را به یک فوتبالیست می‌دهد که در سخت‌ترین روزهای اقتصادی کشور، برای باشگاهش شاخ و شانه بکشد و به محض دریافت میلیاردها تومان پول، بوسه‌زدن به لوگوی همان باشگاه را شروع کند؟ اصلا چطور کسی می‌تواند خودش را معیار سنجش «حق» بداند. مگر نه اینکه این حق باید با آمار فنی و بازدهی مالی سنجیده شود؟ آیا فقط حق فوتبالیست‌هاست که چنین رقم‌هایی دریافت کنند؟ آیا علی دایی در مورد معلمان، کارگران، روزنامه‌نگاران، کارمندها و...‌ هم چنین دیدگاهی دارد؟ اصلا بیشتر این فوتبالیست‌ها چه کار بزرگی انجام داده‌اند که سزاوار دریافت این رقم‌های حیرت‌آور شده‌اند؟ غیر از اینکه در شبکه‌های مجازی ژست تعصب به راه انداخته و به هوادارها ‌رؤیا فروخته‌اند؟ خیلی از آنها در فوتبال ایران خودشان را بی‌رقیب و ممتاز می‌دانند اما حتی از لیگ‌های عربی حاشیه خلیج‌فارس دیپورت می‌شوند. ایستادن جلوی این ارقام، باید به یکی از اولویت‌های فوتبال ایران تبدیل شود؛ قبل از آنکه همه‌چیز را در امروز و فردای این فوتبال، ببلعد.

هفته گذشته علی دایی که مدت‌ها در هیچ کنفرانس خبری شرکت نکرده بود، در یک نشست رسانه‌ای غیر منتظره تمام قد از مبلغ قرارداد میلیاردی بازیکنان فوتبال دفاع کرد و آن را حق بازیکنان دانست! علی دایی بدون اینکه هیچ اشاره‌ای به نحوه تنظیم قرارداد‌ها داشته باشد فقط از آن دفاع کرد. آیا علی دایی نمی‌داند که هنگام تقسیم مبلغ قرارداد بازیکن فوتبال ته صف ایستاده و قبل از او کسانی هستند که سهم خود را از این گونه قرارداد‌ها بر می‌دارند؟

هیچکس منکر حق و حقوق بازیکن فوتبال نیست. در ژاپن هم بازیکنان فوتبال جزو اقشار پر درآمد جامعه هستند، ولی کل مبلغ قرارداد را بازیکن دریافت می‌کند و از روی همان مبلغ، درصد مشخصی را به مدیر برنامه‌های خود می‌دهد و مالیات آن هم مشخص است.

 

تگ های مرتبط

ارسال نظر