سهام عدالت | شرایط واگذاری سهام عدالت
خبر خوش برای جاماندگان سهام عدالت | جاماندگان سهام عدالت چطور باید سهام خود را دریافت کنند؟!
چگونه جزو سهامداران طرح سهام عدالت قرار بگیریم؟!
سهام عدالت گونهای یارانه است که بنابر نظر دولت نهم (ریاست جمهوری محمود احمدینژاد)، از طریق شرکتهای تعاونی عدالت استانی به مشمولان آن واگذار شد.در اواسط دهه ۱۳۸۰ دولت سهام خود را در ۴۹ شرکت بین مردم تقسیم کرد که با این کار بیش از ۴۹ میلیون نفر از جمعیت کشور مشمول دریافت سهام عدالت شدند. دولت، هدف از عرضه سهام عدالت را گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران اعلام کرد. بنابر طرح سهام عدالت ، بخشی از سهام شرکتهای دولتی معین، به قشرهای کمدرآمدتر فروخته میشود.در ادامه آخرین خبر از سهام عدالت را می خوانیم.
سپردهگذاری مرکزی با صدور اطلاعیهای اعلام کرد: آن دسته از مشمولان سهام عدالت که تا به امروز اقدام به ثبت نام و احراز هویت سجام نکردهاند میتوانند با بهره مندی از ۸۷ مرکز الکترونیک و حضوری به صورت کاملا رایگان در سامانه سجام ثبت نام و احراز هویت خود در آن را انجام دهند تا از مزایای بی شماری همانند دریافت سالانه سود سهام عدالت، وام بانکی و … برخوردار شوند.
مذاکرات به نفع بورس
افشای ارقام قراردادهای تیمهای صنعتی این باشگاهها شفاف و نحوه سرمایهگذاری در آن را تغییر میدهد.
مجید عشقی، رئیس سازمان بورس گفت: براساس قانون شرکتها ۸ ماه زمان برای پرداخت سود مجامع دارند، ولی با رایزنی که با ناشران صورت میگیرد. معمولا منابع لازم را تامین میکنند تا سود سهامداران حقیقی را زودتر پرداخت کنند. تقریبا در اکثر قریب به اتفاق موارد، در حال حاضر شرکتها سود سهامدار حقیقی را در مهلت بسیار کمتر از ۸ ماه و زیر ۳ ماه پرداخت میکنند.
کاهش زمان پرداخت سود میتواند اعتماد سهامداران را افزایش و در وهله بعد این سود را در قالب نقدینگی وارد بازار کند.
رابرت مالی درباره مذاکرات رفع تحریمها و احیای توافق هستهای با ایران با اشاره به اینکه هنوز توافقی در کار نیست، ادعا کرد: واشنگتن قصد ندارد استانداردهای تحریمی خود را در مورد تجارت شرکتها با ایران پایین بیاورد. ما در مورد پایین آوردن استانداردهای تحریمها خود در مورد تجارت شرکتهای اروپایی یا سایر شرکتها با ایران انجام ندادهایم و این کار را نخواهیم کرد. ایران باید به تحریمهای ما احترام بگذارد. وزارت خزانهداری استانداردهای کاملاً روشنی را در مورد کارهایی که شرکتها باید انجام دهند، تعریف کرده است. هر گونه گزارشی خلاف این موضوع که ادعا میکند ما استانداردهای خودمان را پایین میآوریم یا در مورد آن مذاکره میکنیم، کذب محض است.
در صورت توافق بورس میتواند در بلند مدت روند صعودی بسیار خوبی داشته باشد.
قیمت سهام عدالت افزایش خواهد یافت؟
این دو شرکت نمایندگان سهام عدالت را نمی پذیرند!
محمد خزائی کوهپر در مورد برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت، گفت: براساس بند پنج مصوبه مصوبه شورای عالی بورس در ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ در برگزاری مجامع شرکـتهای سرمایهپذیر سهام عدالت باید نماینده سهامداران عدالت در روش غیر مستقیم توسط یک کارگروه سه نفره انتخاب و معرفی شود.
وی افزود: این کارگروه سه نفره مرکب از نماینده اعضای حقیقی شورای عالی بورس، نماینده وزارت اقتصاد به علاوه نماینده کانون شرکتهای سرمایهگذاری عدالت هستند که برای هر مجمع شرکت سرمایهپذیر یک نفر از این کارگروه به عنوان نماینده سهامداران عدالت جهت اعمال حق رأی معرفی میشود، اما متأسفانه دو شرکت فجر انرژی خلیج فارس در نماد بفجر و پتروشیمی مارون در نماد مارون در مجمع عمومی خود از پذیرش نمایندگان سهام عدالت در این مجامع خودداری کردند که در نتیجه مجامع آنها غیرقانونی اعلام شده است.
دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت اظهار داشت: کارگروه سهام عدالت عهدهدار همه مسائل سهامداران عدالت از جمله این که به نمایندگی از سهامداران عدالت غیر مستقیم در مجامع شرکتهای سرمایهپذیر حضور یابند، همچنین معرفی یا تغییر نمایندگان سهام عدالت در شرکتهای سرمایهپذیر و اعمال حق رأی و نظر نمایندگان در مجامع این شرکتها را برعهده دارند.
خزائی گفت: خوشبختانه اکثر شرکتـهای سرمایهپذیر عدالت نمایندگان سهامداران را در مجامع قبول میکنند، فقط دو شرکت فجرانرژی خلیج فارس و پتروشیمی مارون طبق روال گذشته نماینده شرکت پالایش و پخش را به عنوان نماینده سهامداران قبول کردند و نماینده سهامداران عدالت را نپذیرفتند که این کار خلاف قانون است.
وی این را هم گفت: این دو شرکت از اجرای قانون سر باز زدند و با وجود اینکه سهامداران عدالت یک کرسی هیأت مدیره در شرکت فجرانرژی خلیج فارس و یک کرسی هیأت مدیره در پتروشیمی مارون دارند، اما مجامع این دو شرکت از پذیرش نماینده قانونی سهامداران عدالت خودداری کردهاند. در نتیجه مجمع این دو شرکت لغو شد و علاوه بر ابطال مجامع قرار شد آگهی مجدد برای برگزاری مجامع این شرکتها برگزار شود و هزینه مجامع اول از جیب مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره شرکتها پرداخت شود و مدیران این شرکتها به کمیته تخلفات بورسی سازمان بورس معرفی شوند.
دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت ادامه داد: شرکت پالایش پخش در گذشته و قبل از آزادسازی سهام عدالت مصوبهای داشت که نماینده این شرکت در مجامع شرکتها به عنوان نماینده شرکت مادرتخصصی حضور پیدا میکرد، اما بعد از آزادسازی دیگر نماینده شرکت مادرتخصصی محلی از اعراب ندارد و باید نماینده کارگروه سهام عدالت به نمایندگی از سهامداران در این مجامع شرکت کنند.
خزائی گفت: هفته آینده مجمع جدید این دو شرکت باید برگزار شود و هزینه مجامع نیز توسط مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره تأمین شود.
وی در مورد اصلاح آییننامه اجرایی سهام عدالت اظهار داشت: اصلاح آییننامه اجرایی در کمیته سه نفره سهام عدالت در دست بررسی است. جلسات مختلفی در این زمینه برگزار شده، اما هنوز اصلاح آییننامه نهایی نشده است و زمانی برای پایان اصلاح آییننامه پیشبینی نمیشود و احتمالاً زمانبر خواهد بود.
سود سهام عدالت چند برابر شد؟
به گزارش شماره یک، به نقل از تسنیم، پیمان حدادی دستیار ویژه و مشاور رییس سازمان بورس در امور سهام عدالت در صفحه شخصی خود در فضای مجازی، با اشاره به اینکه سود نقدی پرداخت شده به سهامداران سهام عدالت سال گذشته حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بود، نوشت: با توجه به برگزاری مجمع فولاد و در پیش بودن مجامع فارس، جم، حکشتی، شراز، رمپنا و دیگر شرکتها، پیش بینی می شود.
ارسال نظر