قیمت دلار | قیمت دلار در بازار امروز | پیش بینی قیمت دلار

صرافی بانک ملی ایران امروز قیمت فروش دلار آمریکا را ۲۵,۶۱۸(بیست و پنج هزار و ششصد و هجده تومان) اعلام کرد.

سایت شماره یک:

قیمت دلار با پیش بینی های وحشتناکی مواجه شده است. متوسط هفتگی قیمت دلار که در حال افزایش است با این مساله مواجه شده که در آینده نزدیک ممکن است قیمت بالاتری به خود بگیرد. طبیعتا افزایش قیمت دلار تاثیر مستقیم بر بازار خواهد داشت.مسئولان مربوطه حتما باید مقابل افزایش قیمت دلار بایستند.در بازار امروز به طور چشمگیری افزایش یافته است . قیمت دلار و قیمت یورو را اینجا دنبال کنید.​

قیمت دلار در صرافی ملی اعلام شد 

صرافی بانک ملی ایران امروز قیمت فروش دلار آمریکا را ۲۵,۶۱۸(بیست و پنج هزار و ششصد و هجده تومان) اعلام کرد.

بر این اساس قیمت خرید دلار آمریکا ۲۵,۳۶۳(بیست و پنج هزار وسیصد و شصت و سه تومان) و قیمت فروش دلار آمریکا ۲۵,۶۱۸(بیست و پنج هزار و ششصد و هجده تومان) اعلام شد.

به باور بیشتر فعالان، سودگیری معامله گران، عرضه بازارساز و احتیاط در آستانه سفر انریکه مورا به ایران از عواملی بودند که در روز یک شنبه زمینه ساز برگشت تعادل به بازار ارز شدند. با این حال، این تعادل در دفعات گذشته در سطوح قیمتی پایین تر برقرار شده بود و بازار پس از یک دوره ثبات کوتاه مدت، بار دیگر با قدرت نمایی افزایشی ها مواجه شده بود. به نظر می رسد در شرایط فعلی نیز حداقل کاهشی ها دست بالاتر را در بازار ندارند و به واسطه شرایط تورمی و اخبار روزانه افزایش قیمت ها، انتظارات درباره رشد بیشتر دلار بالا رفته است.

در این شرایط، در صورتی که دلار به زیر محدوده ۲۸ هزار و ۲۰۰ تومان بازگردد، کمی انتظارات افزایشی تعدیل خواهد شد. با این حال، برای کاهش سطح انتظارات افزایشی در بلندمدت، بازار نیاز به مدیریت انتظارات دارد و حداقل در اوضاع کنونی، معامله گران احساس نمی کنند که سیاست گذار برنامه مشخصی برای عبور از مشکلات اقتصادی و تعدیل انتظارات را داشته باشد.

در اولین روز معاملاتی هفته و پس از تعطیلات، نرخ دلار در بازار آزاد نسبت به روز معاملاتی گذشته افزایش را تجربه کرد، به طوریکه در آغاز معاملات معادل ٢٨ هزار و ٧۵٠ تومان قیمت خورده بود اما در ادامه با اندکی کاهش به قیمت ٢٨ هزار و ۵٣٠ تومان رسید.

قیمت دلار که به‌دنبال تعطیلات به مناسبت عید فطر ثبات قیمت را تجربه می‌کرد، صبح اولین روز معاملاتی هفته را با نرخ ٢٨ هزار و ٧۵٠ تومان آغاز کرد اما در ادامه معاملات با اندکی کاهش قیمت به ٢٨ هزار و ۵٣٠ تومان رسید.

کانون صرافان نیز دلار را ۲۵هزار و ۵۴٩ تومان برای خرید و ۲۵هزار و ٨١٣ تومان برای فروش قیمت گذاری کرده است. این کانون روز معاملاتی گذشته، قیمت دلار را ۲۵ هزار و ۴۶٠ تومان برای خرید و ۲۵ هزار و ٧٠٠ تومان برای فروش اعلام کرده بود که در معاملات امروز افزایشی در حدود ٩٠ تومان را در قیمت خرید آن را نشان می‌دهد.

یورو در صرافی‌ها ۲۸ هزار و ٣۴٠ تومان برای خرید و ۲۸هزار و ۶۵١ تومان برای فروش قیمت خورده است. آخرین قیمت روز معاملاتی گذشته یورو در صرافی‌ها ۲۸ هزار و ٢٧٠ تومان برای خرید و ۲۸هزار و ۵۵٠ تومان برای فروش قیمت خورده بود که کاهشی نزدیک به ٧٠ تومان را در قیمت خرید این اسکناس نشان می‌دهد.

همچنین در صرافی ملی، دلار با قیمت ۲۵ هزار و ٧٠٩ تومان برای فروش و ٢۵هزار و ۴۵٣ تومان برای خرید معامله می‌شود. روز معاملاتی گذشته دلار در این صرافی ۲۵ هزار و ٧٠٧ تومان برای فروش و ٢۵ هزار و ۴۵١ تومان برای خرید قیمت خورده بود که اندکی افزایش قیمت را نشان می‌دهد.

یورو نیز در این صرافی، ۲۸هزار و ۵١٠ تومان برای فروش و ٢٨ هزار و ٢٢۶ تومان برای خرید قیمت خورده است که نسبت به قیمت آن در روز معاملاتی گذشته معادل ۲۸ هزار و ۵۴٢ برای فروش و ٢٨ هزار و ٢۵٨ برای خرید کاهش قیمت اندکی را نشان می‌دهد.

 

روند قیمت دلار در بازار سلیمانیه و هرات

در معاملات پشت خطی دیروز قیمت درهم در ساعاتی به ۷ هزار و ۷۵۰ تومان رسید اما در نهایت با ۷ هزار و ۷۲۰ تومان معامله شد. برخی از تحلیلگران معتقدند با قیمت یاد شده درهم احتمال رسیدن اسکناس آمریکایی به محدوده ۲۸ هزار و ۳۰۰ تومان وجود دارد.

در بازار سلیمانیه هم قیمت دلار بالای ۲۸ هزار و ۴۰۰ تومان بود. از طرفی هم قیمت دلار هرات بالای ۲۷ هزار و ۷۰۰ تومان مبادله شد که این امر  می تواند احتمال کاهش نرخ دلار در بازار امروز را ضعیف تر کند.

برخی از معامله گران معتقدند در صورتی که دلار امروز بالای مرز مقاومتی ۲۸ هزار و ۲۰۰ تومان تثبیت شود این امر می تواند زمینه ساز ورود خریداران به بازار شود.

ترس معامله گران از بازارساز

مذاکرات برجام هم همچنان در حالت توقف است و با  توجه به سیگنال های رسیده به نظر می رسد معامله گران نسبت به احیای برجام دچار شک و تردید شده باشند .

با این حال عده ای از معامله گران با اشاره به رفتار بازار ساز در گذشته می گفتند بازارساز نسبت به محدوده ۲۸ هزار و ۲۰۰ تومان حساس است و اجازه نخواهد داد که اسکناس آمریکایی بالای این محدوده تثبیت شود.

تلاش دولت برای کنترل قیمت دلار

علی چشمی، کارشناس بازارهای مالی دراین خصوص بیان کرد: من فکر می‌کنم از هفته آینده همچنان از سمت دولت اخباری مخابره می‌شود تا نرخ ارز را کاهش دهد. درحال حاضر نیز به عنوان مثال بانک مرکزی اعلام کرده است که مقداری از پول مربوط به انگلستان را دریافت کرده یا اخباری مرتبط با مذاکرات کره جنوبی و آمریکا مخابره شد که کره جنوبی پیگیر است تا پول‌های بلوکه شده ایران را آزاد کند.

او ادامه داد: دولت سعی دارد هیجانات نرخ ارز را رو به پایین نگه دارد، اما از نظر واقعی اتفاقی که در بازار ارز می‌افتد این است که نرخ تورم نقطه به نقطه درحال افزایش است و بعد از چند ماه این موضوع قیمت دلار را افزایش می‌دهد.

چشمی بیان کرد: از سوی دیگر رئیس‌جمهور اعلام کردند مجلس تکلیف کرده تا ارز ۴۲۰۰ تومانی را به ارز نیمایی تبدیل کنند؛ این موضوع هم روی سطح واقعی قیمت‌ها و قیمت کالاهای اساسی موثر است و مقداری آثار تورمی دارد؛ همانطور که در هفته‌های اخیر نیز داشته است. از این زاویه نیز نرخ ارز می‌تواند افزایش داشته باشد.

این کارشناس در پایان گفت: به‌ظور کلی همه شرایط به صورت واقعی نشان می‌دهد نرخ ارز رو به افزایش خواهد بود، هرچند که دولت تلاش می‌کند با کارهای رسانه‌ای این روزها نرخ ارز را رو به پایین نشان دهد.

محدوده نوسانات دلار

علی صادقین، دیگر کارشناس بازارهای مالی معتقد است: دلار باتوجه به روند بازارساز در سیاست‌های چند روز گذشته نرخ نزدیک به ۲۸ هزار تومان را خط قرمز داشته است و مادامی که دلار نرخ ۲۸ هزار و ۳۰۰ هزار تومان را رد نکند به نظر من می‌تواند تا ۲۷ هزار ۸۰۰ تومان نیز کاهش داشته باشد.

او دراین مورد ادامه داد: بنابراین باتوجه به اخبار سیاسی این روزها فعلا انتظار نوسانات شدیدی را ندارم و قیمت  دلار در همین محدوده ۲۷ هزار و ۸۰۰ تا ۲۸ هزار و ۳۰۰ می‌تواند نوسان داشته باشد.

قیمت دلار در بازار آزاد

قیمت دلار در بازار آزاد هفته اول اردیبهشت را با افت ۱۰۰ تومانی آغاز کرد. یکشنبه چهارم اردیبهشت که ا. لین روز کاری هفته جاری محسوب می‌شد، قیمت دلار آزاد به ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان رسید درحالی که هفته قبل اسکناس آمریکایی ۲۷ هزار و ۹۰۰ تومان ارزش داشت. نوسان قیمت دلار طی دو هفته گذشته به نیمه دوم کانال ۲۷ هزار تومان محدود شده و دیروز افت‌وخیز اسکناس آمریکایی در جریان معاملات بازار آزاد از ۱۰۰ تومان بیشتر نشد. افت قیمت دلار سایر ارز‌های رایج را به مسیر نزولی کشاند.

با خرید ماینر در آمد دلاری داشته باش

قیمت یورو ۲۵۵ تومان کاهش پیدا کرد. با این حال اسکناس اروپا در کانال ۳۰ هزار تومان باقی ماند و ۳۰ هزار و ۲۰ تومان قیمت خورد. درهم امارات ۲۵ تومان و لیر ۱۰ تومان ارزان و به‌ترتیب هفت هزار و ۵۷۰ تومان و هزار و ۸۸۵ تومان فروخته شدند. در بازار طلا هم قیمت سکه امامی با افت ۱۵۰ هزار تومانی روی پله ۱۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان آرام گرفت.

تغییر قیمت دلار آزاد

۲۷ هزار و ۹۰۰ تومان

۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان

۱۰۰ تومان کاهش

قیمت دلار در صرافی ملی

قیمت دلار در صرافی ملی یکشنبه چهارم اردیبهشت حدود ۲۰ تومان کاهش پیدا کرد. بانک مرکزی قیمت دلار دولتی را ساعت ۱۶ دیروز ۲۵ هزار و ۳۲۵ تومان اعلام کرد درحالی که هفته گذشته این اسکناس با نرخ ۲۵ هزار و ۳۴۵ تومان عرضه می‌شد. دیروز بیشترین و کمترین قیمت دلار دولتی در صرافی‌های زیرنظر بانک مرکزی به‌ترتیب ۲۵ هزار و ۴۲۵ تومان و ۲۵ هزار و ۳۲۵ تومان بود و این موضوع از نوسان محدود و ۱۰۰ تومانی این اسکناس خبر می‌داد. با توجه به کاهش قیمت ۱۰۰ تومانی دلار آزاد و افت ۲۰ تومانی آن در صرافی‌ها، اختلاف قیمت اسکناس آمریکایی بین این دو بازار به حدود دو هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

تغییر قیمت دلار

۲۵ هزار و ۳۴۵ تومان

۲۵ هزار و ۳۲۵ تومان

۲۰ تومان کاهش

قیمت دلار در معاملات پشت‌خطی

قیمت دلار در معاملات پشت‌خطی یکشنبه چهارم اردیبهشت رفت‌و‌برگشت‌های محدودی داشت و می‌شود همین روند را برای معاملات امروز بازار آزاد پیش‌بینی کنیم.

 قیمت دلار فردایی صبح دیروز ۲۷ هزار و ۹۰۰ تومان بود و ساعت ۱۰ شب به ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. بیشترین پیشنهاد معامله‌گران عمده برای قیمت دلار فردایی ۲۷ هزار و ۹۲۰ تومان و کمترین آن ۲۷ هزار و ۷۹۰ تومان بود. به‌نظر می‌رسد معامله‌گران عمده تصور می‌کنند قدم‌های کوچک دلار در نیمه دوم کانال ۲۷ هزار تومان ادامه دارد و همه‌چیز از ادامه روند آرام دلار در بازار آزاد خبر می‌دهد. روندی که طی دو هفته گذشته در بازار شاهد بودیم.

تغییر قیمت دلار در معاملات پشت‌خطی

شروع معاملات

کف قیمت

سقف قیمت

نوسان

۲۷ هزار و ۹۰۰ تومان

۲۷ هزار و ۷۹۰ تومان

۲۷ هزار و ۹۲۰ تومان

۱۳۰ تومان

برخی از تحلیلگران معتقدند که طولانی شدن توقف مذاکرات وین و انتشار اخبارهای گوناگون از مذاکرات و تغییر فاز انتظارات جامعه از بازار یکی از عوامل روند صعود شاخص ارزی در یک ماه گذشته بوده است. از اواخر اسفند سال ۱۴۰۰ چرخ دنده مذاکرات وین تقریبا از کار افتاد. با انتشار خبر توقف مذاکرات هسته‌ای وین توسط انریکه مورا ، مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا ، زمزمه‌هایی از عدم‌نتیجه دهی این نشست‌ها توسط معامله‌گران افزایشی در بازار ارز تهران بلند شد و نرخ دلار در سایه این توقف در فروردین ماه روند صعودی را تجربه کرد.

افت قیمت دلار در بازار پشت خطی موجب شده است که انتظارات برای شروع نزولی بازار در روز جاری قوت بگیرد و عده زیادی از اصلاح قیمت اسکناس آمریکایی پس از چند روز افزایش متوالی سخن بگویند. با این حال، به نظر می رسد امروز در بازار توجه بیشتر به اخبار خواهد بود.

به باور برخی تحلیل گران،‌ سودگیری از خریدهای پیشین و اصلاح قیمت، نقشی در کاهشی شدن روند دلار از ظهر روز گذشته نداشته است. از نگاه این دسته،‌ معامله گران به دنبال اخباری مبنی بر آزادسازی دارایی های بلوکه شده ایران، فروش های خود را افزایش دادند.

به باور آن ها اگر چنین اتفاقی در حال رخ دادن باشد، به معنای آن است که مذاکرات وین در مسیر توافق قرار دارد و ممکن است طی روزهای بعدی، طرفین این موضوع را به طور رسمی اعلام کنند.

در کنار این، یکی از عواملی که از نظر این گروه زمینه ساز رشد قیمت دلار شد، اظهارات بدبینانه مقام های آمریکایی نسبت به احتمال وقوع توافق هسته ای بود. برگشت خوشبینی ها می تواند حداقل بخشی از خریداران احتیاطی را از بازار خارج کند.

البته در صورتی که در روز جاری برخلاف انتظار افراد یاد شده، دلار در  مسیر افزایشی قرار بگیرد،‌ می توان گفت که جهت انتظارات دیگر با اخبار داخلی چندان تغییر نخواهد کرد. دیروز برخی از منابع غربی احتمال آزادسازی منابع بلوکه شده ایران را رد کرده بودند.

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر گفت: به نسبت اینکه کالا و خدمات در طول سال ۱۴۰۰ با افزایش شدیدی مواجه بودند، ولی بازار طلا و سکه طی سال ۱۴۰۰ با ثبات همراه بوده و رشد زیادی را نداشته است.

محمد کشتی‌آرای در خصوص روند یکساله بازار طلا و سکه، گفت: قیمت انس جهانی در اوایل سال ۱۴۰۰ در محدوده هزارو ۷۵۰ دلار بوده که نسبت به پایان سال ۱۴۰۰، ۱۹ درصد رشد قیمت را داشته است.

وی افزود: در آغاز سال ۱۴۰۰ قیمت سکه ۱۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان بوده و در پایان سال ۱۴۰۰ قیمت سکه به ۱۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان رسیده است، بنابراین سکه رشد ۱۰ درصدی را داشته است.

نایب رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر بیان کرد: در ابتدای سال ۱۴۰۰ قیمت دلار ۲۵ هزار و ۲۵۰ تومان بود که در پایان سال ۱۴۰۰ به ۲۶ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است بنابراین قیمت دلار رشد ۵ درصدی را داشته است.

کشتی آرای اظهار کرد: به نسبت اینکه کالا و خدمات در طول سال ۱۴۰۰ با افزایش شدیدی مواجه بودند، ولی بازار طلا و سکه طی سال ۱۴۰۰ با ثبات همراه بوده و رشد زیادی را نداشته است .

معامله گران کاهشی باور دارند که اخبار مثبتی از احیای برجام به گوش می رسد و به همین دلیل باور دارند که نباید چندان انتظار رشد قیمت اسکناس آمریکایی را داشت. آن ها امیدوارند که در آخرین روز سال اسکناس آمریکایی به زیر مرز۲۶هزار تومانی بازگردد. از نگاه آن ها بازارساز نیز تمایل دارد که حداقل قیمت بسته شده سال جاری در کانال ۲۶ هزار تومان نباشد.

با وجود چنین تمایلاتی،  در روز انتهایی سال، تقاضاهای خردی وارد بازار اسکناس می شود که می تواند تا حدی دلار را در برابر نیروهای کاهشی ایمن کند. به عنوان مثل، محدودیت های کرونایی به اندازه قبل وجود ندارد و تعداد زیادی از افراد برای کنسرت های هفته ابتدایی نوروز در ترکیه نیاز به تهیه ارز دارند. بررسی ها نشان می دهد که در برخی از این کنسرت ها مقادیر زیادی بلیط فروخته شده است و با توجه به اینکه تعداد زیادی از تماشاگران از ایران به ترکیه سفر می کنند، می توان انتظار افزایش تقاضا برای دلار و لیر را داشت.

برخی از معامله گران نیز با تعطیل شدن بازار رسمی، با تکیه بر تقاضاهای مسافری ارز سعی خواهند کرد که قیمت دلار را بالا ببرند.

دلار هرات نیز امروز نوسان بالایی را تجربه نکرد هرچند که نوسان کاهشی داشت. دلار هرات در معاملات صبح با قیمت ۲۵هزار و ۲۵۰ تومان آغاز به کار کرد و در ادامه به قیمت ۲۵هزار و ۱۸۰تومان رسیده است.

کانون صرافان نیز قیمت دلار را ۲۴هزار و ۳۸۴تومان برای خرید و ۲۴هزار و ۶۷۲تومان برای فروش اعلام کرد؛ این در حالی است که روز گذشته، دلار از سوی کانون صرافان، ۲۴هزار و ۴۴۷تومان برای خرید و ۲۴هزار و ۷۱۸تومان برای فروش قیمت خورده بود که عملاً تغییری نداشته است.

یورو نیز امروز یورو نیز در صرافی‌های رسمی با اندکی افزایش نسبت به روز گذشته با قیمت ۲۷هزار و ۴۴۵تومان‌ برای خرید و ۲۷هزار و ۷۸۹تومان‌ برای فروش خرید و فروش شد؛ در حالیکه دیروز در صرافی‌های رسمی با  قیمت ۲۷هزار و ۴۳۹تومان برای خرید و ۲۷هزار و ۷۹۲تومان برای فروش معامله شد. 

نرخ دلار و یورو در صرافی ملی

صرافی ملی نیز قیمت دلار را نسبت به روز گذشته حدود ۱۰۰تومان کاهش داده است. به این ترتیب دلار در صرافی ملی با قیمت ۲۴هزار و ۵۶۱تومان برای فروش و ۲۴هزار و ۳۱۶تومان برای خرید معامله می‌شود. در معاملات چهارشنبه، صرافی ملی قیمت دلار را ۲۴هزار و ۶۷۵تومان برای فروش و ۲۴هزار و ۴۲۹تومان برای خرید اعلام کرده بود. 

یورو نیز در صرافی ملی ۲۷هزار و ۷۰۴تومان برای فروش و ۲۷هزار و ۴۲۹تومان برای خرید قیمت خورده است. یورو روز گذشته در صرافی ملی ۲۷هزار و ۷۲۸تومان برای فروش و ۲۷هزار و ۴۵۲تومان‌برای خرید اعلام کرده بود.

قیمت دلار ۱۴ اسفند به کجا می ‎رود؟

با توجه به اخبار منتشر شده، به نظر می رسد که پایان مذاکرات نزدیک است اما در این میان آنچه بسیار مشهود است، اخبار ضد ونقیضی است که منتشر می شود؛ اخباری که بعضاً کاملا در تضاد با هم هستند و همین موضوع منجر شده که عملاً نوسان دلار طی یک هفته گذشته بسیار اندک باشد و معامله گران ریسک خرید و فروش را قبول نکنند و معاملات خود را بر اساس اخباری که ممکن است در فاصله چند دقیقه تغییر کند انجام ندهند. بنابراین تا اعلام مواضع رسمی مذاکره کنندگان نباید انتظار تغییر چندانی در شرایط بازار ارز داشت و آنچه که مشخص است، اخبارهای منتشر شده و اظهارنظرهای افراد دیگر بر بازار ارز موثر نخواهد بود.

همچنین امروز دینار کویت ۱۳۸ هزار و ۶۲۱ ریال، یکصد روپیه پاکستان ۲۳ هزار ۶۵۴ ریال، یکصد ین ژاپن ۳۶ هزار ۵۵۶ ریال، دلار هنگ‌کنگ پنج‌هزار و ۳۷۳ ریال و ریال عمان ۱۰۹ هزار و ۲۳۳ریال تعیین قیمت شد.

همچنین هر دلار کانادا ۳۳ هزار و ۴۷ ریال، دلار نیوزیلند ۲۸ هزار و ۳۶۸ ریال، راند آفریقای‌جنوبی ۲‌هزار و ۷۲۳ ریال، لیر ترکیه سه‌هزار و پنج ریال، روبل روسیه ۳۶۲ ریال، ریال قطر ۱۱ هزار و ۵۳۹ ریال، یکصد دینار عراق ۲ هزار و ۸۷۹ ریال و لیر سوریه ۱۷ ریال قیمت‌گذاری شد.

قیمت دلار استرالیا هم امروز ۳۰ هزار و ۴۳۶ ریال، ریال سعودی ۱۱ هزار و ۲۰۱ ریال، دینار بحرین ۱۱۱ هزار و ۷۰۳ ریال، دلار سنگاپور ۳۰ هزار و ۹۲۳ ریال، یکصد تاکای بنگلادش ۴۹ هزار و ۷۷ ریال، ۱۰ روپیه سریلانکا ۲‌ هزار و ۸۳ ریال، کیات میانمار ۲۴ ریال، یکصد روپیه نپال ۳۴ هزار و ۵۸۸ ریال، یکصد درام ارمنستان هشت‌هزار و ۶۸۹ ریال و دینار لیبی ۹ هزار و ۱۱۲ ریال تعیین شد.

امروز در تابلوی بانک مرکزی هر یوان چین ۶ هزار و ۶۵۴ ریال، یکصد بات تایلند ۱۲۸ هزار و ۳۴۰ ریال، رینگیت مالزی ۱۰ هزار و ۱۷ ریال، یک‌هزار وون کره‌جنوبی ۳۴ هزار و ۸۶۲ ریال، دینار اردن ۵۹ هزار و ۲۳۹ ریال، یکصد تنگه قزاقستان ۸ هزار و ۵۸۹ ریال، هر لاری گرجستان ۱۳ هزار و ۱۰۹ ریال، یک‌هزار روپیه اندونزی ۲‌هزار و ۹۱۶ ریال، افغانی افغانستان ۴۵۹ ریال، روبل جدید بلاروس ۱۳ هزار و ۴۹۰ ریال، منات جمهوری آذربایجان ۲۴ هزار و ۷۲۱ ریال، یکصد پزوی فیلیپین ۸۱ هزار و ۷۶۸ ریال، سامانی تاجیکستان سه‌هزار و ۷۲۱ ریال و منات جدید ترکمنستان ۱۲ هزار و ۵۱ ریال قیمت خورد.

برخی از معامله‌گران می‌گویند بازارساز کماکان از طریق دبی و هرات، دلار را در یک کنج گرفتار کرده و به همین خاطر نیز دلار طی هفته گذشته، تغییر قیمت چندانی نداشته است.

بخشی از معامله‌گران کف بازار معتقدند مانور روی کاهش قیمت دلار با دو هدف است: اول، اذهان برخی سرمایه گذاران را از این بازار دور کند. دوم اینکه عده‌ای از معامله‌گران بتوانند دلار تهران را جمع و به ترکیه منتقل کنند.

بنا به روایت اکوایرن، روز گذشته قیمت دلار کماکان در بازار منجمد بود اما سکه به بالای ۱۲ میلیون رسید. دلیل رنج بودن قیمت دلار به فضای خبری و تاکتیک‌های بازارساز برمی‌گردد، دلیل رشد قیمت سکه در روز دوشنبه نیز به افزایش قیمت طلا برمی‌گردد.

با باز شدن بازارهای جهانی پس از تعطیلات آخر هفته، نرخ اونس طلا با رشد ۱.۴۵ درصدی به ۱۹۱۶ دلار در ساعت ۱۶ عصر روز گذشته رسید.

در بازار ارز معامله‌گران به یک الگو اشاره می‌کنند که تا ساعت ۱۱ اخبار منفی  در کانال‌های تلگرامی منتشر می‌شود، اما به محض باز شدن قیمت درهم، اخبار مثبت می‌شود. اخبار مثبت و تزریق احتمالی درهم دلایلی بود که قیمت دلار تهران را در سطح ۲۶ هزار و ۲۵۰ تومان فریز کرد.

سکه نیز اگرچه به لطف طلا تا ۱۲ میلیون بالا رفت اما معامله‌گران معتقدند اگر قیمت دلار توان صعود نداشته باشد طلا به تنهایی نمی‌تواند سکه را به بالا پیش ببرد.

دلار هرات از مثلث مرگبار خارج می شود؟

برخی از معامله‌گران می‌گویند بازارساز کماکان از طریق دبی و هرات، دلار را در یک کنج گرفتار کرده و به همین خاطر نیز دلار طی هفته گذشته، تغییر قیمت چندانی نداشته است. درباره آینده قیمت دلار برخی اعتقاد دارند که از نظر فنی دلار هرات باید از مثلث مرگبار خارج شود. برای خروج از این مثلث، قیمت دلار هرات باید بالای ۲۵ هزار و ۸۵۰ تومان قرار بگیرد در غیر این صورت احتمال اینکه  دلار زیر ۲۵ هزار و ۵۵۰ تومان قرار بگیرد وجود دارد که یعنی فاز جدید بازار نزولی است.

پیش بینی آینده قیمت دلار

تعدادی از کانال‌های معاملاتی پیش‌بینی می‌کنند که ملاقات دلار هرات با ۲۵ هزار و ۵۵۰ تومان اتفاق می‌افتد و به دنبال آن قیمت دلار تهران نیز نزولی می‌شود.

اما باوجود اینکه فضا در کانال‌های تلگرامی که اطلاعات ارزی می‌دهند، نزولی بود، در کف بازار معامله‌گران متفاوت فکر می‌کنند. از نگاه آن‌ها خبر توافق در بازار پیشخور شده و خبرها خیلی توان اثرگذاری روی کاهش قیمت ندارد. واکنش بازار به صحبت‌های خطیب‌زاده، شاهد این دسته از معامله‌گران بود.

خبر برجامی در بازار پیش خور شد

درحالی که خطیب‌زاده گفته بود متن پیش‌نویس توافق آماده شده، اما قیمت دلار نزولی نشده است. وقتی از معامله‌گرها می‌پرسیدی که چرا به چنین خبری، بازار دلار واکنش نشان نداده، می‌گفتند دلیل این است که هر دوطرف می‌گویند چند قدم یا دو درصد مانده است. از نگاه معامله‌گران همان دو درصد بخش کلیدی توافق یعنی نحوه فعالیت هسته‌ای ایران و برداشته شدن تحریم‌ها است. دو درصدی که می‌تواند مذاکرات را به شکست برساند در واقع از این دید تمام مذاکرات برای حل این دو درصد است. بنابراین تا وقتی که دو درصد به صورت رسمی و قطعی حل نشود بازار واکنشی نشان نمی‌دهد. از نگاه معامله‌گران بازار ارز به اندازه کافی با اطلاعات پایین اومده و از اینجا به بعد برای پایین آمدن باید گشایش‌های واقعی و عینی صورت بگیرد.

پشت پرده مانور بر روی قیمت دلار

بخشی از همین معامله‌گران کف بازار معتقدند این مانور روی قیمت دلار با دو هدف است : اول، اذهان برخی را از این بازار دور کند. دوم اینکه عده‌ای از معامله‌گران بتوانند دلار تهران را جمع و به ترکیه منتقل کنند. در کنار بازار هرات، تهران و سلیمانیه ظاهرا بازار استانبول درحال شکل‌گیری است که قیمت اسکناس دلار در استانبول بالاتر از تمام بازارها است و معمولا اختلاف آن با تهران به ۵۰۰ تومان می‌رسد.

سبقت تتر از دلار

یکی از اتفاقات دیگری که در بازار افتاد سبقت مجدد تتر از دلار بود. قیمت تتر چند وقتی بود که پایین‌تر از دلار تهران معامله می‌شد اما دیروز ۵۰۰ تومان بالاتر از تهران معامله شد.

بازار متشکل همچنان نرخ پایان روز را نمی دهد

نکته عجیب هم اینکه بازار متشکل از اول هفته از دادن نرخ نهایی خوداری می‌کند. این درحالی است که علی صالح آبادی، رییس کل بانک مرکزی سامانه برخط قیمت ارز را رونمایی کرد اما بازار متشکل به عنوان بازار پایه ارز، طی سه روز گذشته از دادن نرخ پایانی خودداری می‌کند و دلیلی نیز برای آن نیاورده است.

قیمت دلار در بازار با توجه به روند مذاکرات و خوش بینی به لغو تحریم ها نوسان شدیدی را تجربه می‌کند. انتظار مردم از دولت جدید، کاهش قیمت دلار در بازار و تحقق نرخ واقعی آن است. قیمت دلار در بازار از 7 تومان در سال 57، به 37 هزار تومان در سال گذشته رسید. این افزایش قیمت دلار در بازار و بی‌ثباتی آن در این سال‌ها موجب مشکلات اقتصادی زیادی برای مردم شده است. اقتصاددانان نظرات متفاوتی درباره قیمت دلار در بازار و نرخ حقیقی ارز دارند.

عضو اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: چنانچه مذاکرات احیای برجام به نتیجه رسد می‌توان امیدوار بود که قیمت تا ۲۲۰۰۰ هزار تومان و کمتر هم عقب نشینی کند.

سعید اشتیاقی درباره وضعیت بازار ارز پس از توافق وین گفت: درباره نرخ دقیق تا پایان سال هم پیش‌بینی‌هایی مبنی بر بسته شدن قیمت در محدوده ۲۵.۵۰۰ تا ۲۷۰۰۰ هزار تومان بود اما چنانچه مذاکرات احیای برجام به نتیجه رسد می‌توان امیدوار بود که قیمت تا ۲۲ هزار تومان و کمتر هم عقب نشینی کند.

وی افزود: باز هم باید تأکید کنم که در شرایط فعلی اقتصاد کشور عامل پیش برنده تولید ثبات قیمت ارز است و نه کاهش آن.

عضو اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: در شرایط مذکور پس از یک دوره ثبات دولت می‌تواند با مابه التفاوت به دست آمده از بازار و فروش ارز برنامه‌هایی همچون ایجاد رقابت در بخش‌های صنعت و تولید، کاهش تدریجی رانت، افزایش شفافیت، کاهش مداخلات در نظام قیمت گذاری و از همه مهم‌تر مبارزه با فساد مالی و اداری را در دستور کار قرار دهد.

اشتیاقی خاطرنشان کرد: از این مسیر است که به تدریج حرکت در مسیر بهبود کشور آغاز خواهد گشت.

با امضای توافق هسته‌ای، اقتصاد ایران بهبود چشمگیری را در سال آینده تجربه خواهد کرد به‌طوری که رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۲جهش ۸.۹درصدی را تجربه خواهد کرد و نرخ دلار طی ۲ سال تا کانال ۱۸ هزار تومان کاهش خواهد یافت.

 قیمت هر دلار آمریکا که از ۱۵ آبان ماه امسال سیر صعودی به‌خودگرفته و حتی در ۱۷ آذر ماه به مرز ۳۱هزار تومان رسیده بود در یک ماه گذشته با نزولی مداوم و پی در پی مواجه شده است، سرعت این روند نزولی هر روز بیشتر می‌شود.

شوک طرح صیانت به قیمت دلار

یکی دیگر از اتفاقاتی که جریان بازار ارز را تا حدودی افزایشی کرد تصویب طرح صیانت در کمیسیون مشترک بود. معامله‌گران معتقدند که اگر طرح صیانت رای بیارورد باتوجه به اینکه کانال‌های معاملاتی تعطیل می‌شود، امکان دارد بخشی از معاملات فردایی و اعتباری به بسته‌های نقدی منتقل شود و تقاضا را ‌بالا ببرد.

ورق در بازار ارز برگشت. روز سه‌شنبه قیمت انواع دلار همانند دوشنبه ۳۰۰ تومان بالا رفت. به گفته معامله‌گران اگر چه هنوز ایران و غرب توافق نکرده‌اند اما ظاهرا افرایش قیمت دلار با عدد۳۰۰ توافق کرده است.

دلیل افزایشی شدن قیمت دلار

بنا به روایت اکوایران، یکی از دلایلی که بازار افزایشی بود به تغییر جریان خبرهای هسته‌ای برمی‌گشت. روز سه‌شنبه خبرهای هسته‌ای به طور صریح‌تری از روزهای دیگر تاکید داشت که زمان رسیدن به توافق دیرتر از حد انتظار است.

در تصویری که در روزهای قبل وجود داشت اعلام خبر توافق نهایتا تا هفته آینده بود، اما دیروز توییتر نزدیک به رسانه شورای عالی امنیت ملی تاکید داشت که توافق به زودی ممکن نیست.

خبرنگار المانیتور هم به نقل از دیپلمات‌های غربی این خبر را داده بود، همچنین امیر عبدالهیان هم در گفتگو با سی‌ان‌ان گفته هنوز طرف آمریکایی در موضوع تضمین، ابتکار عمل نداشته است. معامله‌گران می‌گویند ظاهرا اختلاف‌ها در مسائلی مربوط به تضامین، تحریم سپاه و زیرساخت‌های هسته‌ای در نطنز است.

روز دوشنبه گفته شد که اگر دلار هرات بالای ۲۵ هزار و ۵۵۰ تومان قرار بگیرد، تا کانال ۲۶ هزار می‌تواند برود. در معاملات روز گذشته این فرضیه، طرفدار بیشتری پیدا کرده بود. در بازار ارز رویکرد افزایشی مجددا تقویت شده چون معامله‌گران مدعی‌اند به اطلاعات جدید دست پیدا کرده‌اند. ظاهرا در یکی دو ماه گذشته بخشی از منابع ارزی ایران در عراق و چین برای واردات کالاهای اساسی آزاد شد که این منابع دست دولت را تا حدودی باز کرده بود.

باتوجه به اینکه مجوزهای استفاده از این منابع تقریبا بطور کامل مصرف شده و اگر منابع جدیدی آزاد نشود دست دولت برای تزریق، مانند یکی دو ماه گذشته نیست.

سرنوشت مبهم ارز ۴۲۰۰ تومانی

اتفاق دیگر تصمیم‌گیری برای دلار ۴۲۰۰ است. اگر دلار ۴۲۰۰ در سال آینده نیز ادامه داشته باشد، عرضه ارز در این سال هم محدود خواهد بود. بنابراین متغیرهای بنیادی، کاهش بیشتر قیمت دلار را حمایت نمی‌کند.

شوک طرح صیانت به بازار ارز

یکی دیگر از اتفاقاتی که جریان بازار را تا حدودی افزایشی کرد تصویب طرح صیانت در کمیسیون مشترک بود. معامله‌گران معتقدند که اگر طرح صیانت رای بیارورد باتوجه به اینکه کانال‌های معاملاتی تعطیل می‌شود، امکان دارد بخشی از معاملات فردایی و اعتباری به بسته‌های نقدی منتقل شود و تقاضا را ‌بالا ببرد. بنابراین از نظر آن‌ها این سیگنالی به معامله‌گران داد که در پرتفو خودشان به معاملات کاغذی بسنده نکنند و خرید و فروش اسکناس و سکه فیزیکی را وارد کنند.

لیر ترکیه بر مدار نزول

اولین نکته بازار معاملاتی چهارمین روز هفته به لیر ترکیه و دیگری به کم شدن حباب سکه برمی‌گشت. لیر ترکیه همچنان بر مدار نزول است و نرخ برابری آن نسبت به دلار ضعیف‌تر شد و به همین دلیل نرخ لیر در بازار به زیر دو هزار تومان رفت و عرضه آن زیاد بود. نکته دوم این بود که حباب سکه به ۴۰ هزار تومان رسید که عدد کوچک و معناداری است.

دیروز برخی رسانه ها خبر دادند که احتمال دارد پس از توافق هسته ای، قیمت اسکناس آمریکایی تا محدوده ۱۸ هزار تومانی نزول کند. با این حال، چنین خبری در بازار فردوسی چندان جدی گرفته نشد.

سایه توافق هسته ای بر بازار ارز موجب نشده است که اسکناس آمریکایی زیر مرز ۲۶ هزار تومانی تثبیت شود. دلار که در روز یک شنبه تا محدوده ۲۵ هزار و ۵۰۰ تومان عقب نشینی کرده بودِ، روز دوشنبه به کانال ۲۶ هزار تومانی برگشت و در مقطعی در محدوده ۲۶ هزار و ۱۰۰تومان قرار گرفت.

دیروز برخی رسانه ها خبر دادند که احتمال دارد پس از توافق هسته ای، قیمت اسکناس آمریکایی تا محدوده ۱۸ هزار تومانی نزول کند. با این حال، چنین خبری در بازار فردوسی چندان جدی گرفته نشد.

 قیمت جدید دلار در صرافی ملی (۳ اسفند)

دسته ای از معامله گران به دلیل پوشش ریسک عدم توافق و نزدیک بودن قیمت دلار به کف- با توجه به اینکه نرخ دلار در بودجه ۲۳ هزار تومان است- در موقعیت فروش قرار نگرفته اند. با این حال،‌حتی اگر توافق احیا شود و این گروه نیز در مسیر فروش قرار بگیرد،‌ احتمال اینکه دلار به زیر مرز ۲۳ هزار تومانی برود، دشوار خواهد بود. مرز ۲۳ هزار تومانی از کانال ۲۶ هزار تومانی تنها ۳ هزار تومان فاصله دارد، حال آنکه اگر توافق احیا نشود، حتی احتمال رشد دلار به بالای مرز ۳۰ هزارتومان وجود دارد.

از نگاه این دسته احتمال زیادی وجود دارد که مذاکرات وین به سمت احیای برجام حرکت کند، ولی هم چنان ممکن است که مذاکرات به نتیجه نرسد.

به نظر می رسد بازیگران ارزی در کوتاه مدت، معاملات خود را بر اساس محدوده ۲۵ هزار و ۸۰۰ تومانی تنظیم کنند. در صورتی که دلار زیر محدوده یاد شده تثبیت شود، فروشندگان در بازار ارز بیشتر خواهند شد. در شرایطی که دلار بالای محدوده یاد شده قرار بگیرد، صعودی ها به مرور بازار را در دست خواهند گرفت.

 بازار سکه در انتظار فرصت طلایی

قیمت خرید یورو امروز ۲۷،۸۴۵( بیست و و هفت هزار وهشتصد و چهل و پنج تومان) و نرخ فروش یورو ۲۸،۱۲۵(بیست و هشت هزار و صد و بیت و پنج تومان) است.

شاخص کل بورس در این لحظه با رشد ۶ هزار و ۹۰۰ واحدی در سطح یک میلیون و ۲۸۱ هزار واحد قرار گرفت. شاخص کل هم وزن نیز سبزپوش شد و با رشد ۲۵۰۰ واحدی ۳۲۷ هزار و ۵ واحد را ثبت کرد.شاخص فرابورس هم ۴۰ واحد رشد کرد و به ۱۷ هزار و ۵۱۴ واحد رسید.

آینده بازار ارز

تحلیلگران براین باورندکه با انجام توافق هسته‌ای در وین ورود ارز به کشور تسهیل و زمینه افت قیمت ارز فراهم می‌شود، به‌ویژه آنکه رفع تحریم‌ها می‌تواند توان صادراتی و فروش نفت ایران و نیز درآمدهای ارزی را افزایش دهد. مسعود خوانساری، رئیس اتاق تهران دیروز درهمین رابطه گفت: اگرتوافق صورت بگیرد هم فروش نفت و هم صادرات بیشتر می‌شود و هزینه‌های مبادله کاهش می‌یابد. هادی حق‌شناس کارشناس اقتصادی هم دراین باره گفت: متغیر اخلالگر در بازار ارز تحریم‌ها بوده و با رفع تحریم‌ها و احیای برجام، این مانع اخلال از میان برداشته شده و بازار ارز پتانسیل به ثبات رسیدن و تعادل را خواهد داشت. او اضافه کرد: باتوجه به آنکه توافق هسته‌ای اجتناب‌ناپذیر به‌نظر می‌رسد، درکوتاه‌مدت نه فقط رشدی برای نرخ ارز متصور نیستم بلکه معتقدم نوسانات نرخ ارز به سمت نزول خواهد بود.

با این حال برخی کارشناسان چندان با این نظرات همسو نیستند و معتقدند با توجه به تقاضاهای ارزی انباشته و ناترازی ارزی کشور احتمالا قیمت دلار فقط تا محدوده ارقام تعیین‌شده در بودجه سال۱۴۰۱ یعنی ۲۳هزار تومان نزول خواهد کرد. چنان‌که مهدی ساسانی، کارشناس بازار ‌سرمایه گفت: اگرچه رفع تحریم‌ها ورود ارز به کشور را تسهیل می‌کند اما باید توجه داشت حتی با فرض رفع تحریم‌ها با توجه به آنکه دلار در بودجه سال آینده ۲۳ هزارتومان پیش‌بینی شده، نمی‌توان تصور کرد دلار در بازار آزاد قرار است به این نرخ نزدیک شود. او اضافه کرد: با توجه به آنکه دولت از کاهش نرخ ارز، بیش از آنچه در بودجه پیش‌بینی شده متضرر خواهد شد، بنابراین اجازه افت بیش از اندازه دلار را نخواهد داد و اگر هم در مقطعی دلار افت کند، تقاضا در بازار ارز آنقدر افزایش خواهد یافت که دوباره قیمت‌ها به سطوح بالاتر بازمی‌گردد.

ساسانی با اشاره به مشکل ناترازی ارزی تأکید کرد: در چند سال گذشته به سبب تحریم‌ها، با معضلی به نام ناترازی ارزی مواجه شده‌ایم علاوه بر این در دوران تحریم، شرکت‌ها برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای ناتمام و تجهیز ماشین آلات و ورود مواداولیه و... با محدودیت‌هایی مواجه بوده‌اند و درصورت رفع تحریم این فرصت را خواهند داشت که برای نوسازی خطوط تولید اقدام کنند. این موضوع تقاضای بازار ارز را افزایش خواهد داد. با این تفاسیر، درصورت رفع تحریم‌ها و تسهیل ورود ارز به کشور، مصارف ارزی نیز افزایش خواهد یافت.

پدیده‌ای که اولین روز هفته بازار وجود داشت، ورود دلارهای خانگی بود. معامله‌گران تصور می‌کردند عرضه ارز از کانال دلارهای دپوشده بالا رفته و به همین خاطر شیب کاهش قیمت تند شد.

معامله‌گران پیش‌بینی می‌کنند بازار ارز یک پولبک داشته باشد، پولبک به معنی این است که به سطح مقاومت قبلی خودش سر بزند و مجددا ریزشی شود.

تگ های مرتبط

ارسال نظر