افت شدید قیمت خودرو| این خودرو ۵ میلیون تومان ارزان شد
رشد قیمت خودرو دوباره آغاز شده است. حذف احتمالی برخی از خودروها از فرایند قرعهکشی، افزایش نوسان قیمتی را در پی دارد.
قیمت خودرو در اوایل سال 1401 همواره با افزایش قیمت روبرو بوده است. قیمت خودرو داخلی همپا با قیمت خودرو های وارداتی روبه افزایش است. قیمت خودرو به یکی از دغدغههای افرادی که متقاضی خرید خودرو هستند تبدیل شده است. یکی از راهکار های دولت برای کاهش قیمت خودرو ، حذف قرعه کشی خودرو بوده اما این موضوع تاثیری بر قیمت خودرو نداشته است. قیمت خودرو داخلی پرطرفدار سایپا نیز به شدت افزایش داشته است. قیمت خودرو را در ادامه میخوانید.
قیمت خودرو صفر داخلی در روز ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ با توجه به آمار و قیمت روزانه سایت دیوار با تغییراتی همراه شد.
پراید ۱۱۱ به قیمت ۲۰۵ میلیون تومان به فروش میرسد. پراید ۱۳۱ نیز با قیمت ۱۷۵ میلیون تومان عرضه میشود.
دنا پلاس اتوماتیک مدل ۱۴۰۱ هماکنون در قیمت ۵۰۹ میلیون تومان در بازار کشور موجود است. دنا معمولی مدل ۱۴۰۱ نیز به ۴۰۴ میلیون تومان رسید.
قیمت خودروهای پرطرفدار
تیبا هاچبک پلاس هماکنون با نرخ ۲۱۲ میلیون تومان معامله میشود. پژو ۲۰۶ تیپ دو مدل ۱۴۰۱ به ۳۰۵ میلیون تومان رسید. ۲۰۶ تیپ پنج نیز در بازار کشور از سقف ۳۵۶ میلیون تومان عبور کرد.
پژو پارس اتوماتیک نیز بر قله ۴۴۳ میلیون تومان ایستاد. تارا اتوماتیک امروز پنج میلیون تومان نسبت به روز گذشته کاهش قیمت داشت و هم اکنون در بازار با نرخ ۵۸۵ میلیون تومان خرید و فروش میشود.
پیشبینی قیمت خودرو در روزهای آینده
فیروز نادری، کارشناس صنعت خودرو در رابطه با تاثیر حذف ۵۰ طرح فروش خودرو از فرایند قرعهکشی بر بازار کشور گفت: در حال حاضر بازار در وضعیت رکودی قرار دارد. به نظر میرسد اگر برخی از خودروها از فرایند قرعهکشی خارج شوند نوسان قیمتی افزایش مییابد.
چندی پیش بهرام شهریاری، کارشناس صنعت خودرو افزود: مشکل فعلی بازار، به عرضه و تقاضا بازمیگردد. تا زمانی که این مشکل رفع نشود، بازار پرنوسان میماند. حذف طرح فروش یا خودرویی از فرایند قرعهکشی به تنهایی در بازار و قیمتها تاثیرگذار نیست و فاکتورهای دیگری نیز سهیم هستند.
آیا این افزایش قیمت منطقی است؟
بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو گفت: افزایش قیمت خودرو نشاندهنده ضعف ساختار اقتصادی کشور است و بر سایر حوزههای اقتصاد کشور ضربه میزند.
او در عین حال افزود: اما اگر هزینههای تولید خودرو افزایش داشته باشد و دولت با افزایش قیمت موافقت نکند، بر زیان انباشته خودرو افزوده میشود. همچنین بسیاری از خودروسازان به مرحله ورشکستگی میرسند.
دولت با افزایش قیمت خودرو موافقت میکند؟
او افزود: اقتصاد نباید به صورت دستوری باشد. باید به این نکته نیز توجه کرد که دولت دستور بر افزایش دستمزدها داد. شرکتها برای پرداخت این دستمزدها باید بر قیمت تمام شده محصولاتشان اضافه کنند. در نتیجه در سال جاری تورم بالایی در کشور تجربه میشود که همه کالاها مشمول افزایش قیمت میشوند.
تاثیری در بازار دارد؟
این کارشناس خودرو در رابطه با تاثیر قیمتگذاری دستوری دولت در شرایط افزایش هزینهها گفت: اگر دولت دستوری عمل کند، خودروساز مجبور به کاهش تولید و عرضه قطرهچکانی خودرو به بازار میشود.
او ادامه داد: در این شرایط رانت بیشتر در کشور شکل میگیرد و بازار سیاه نیز بیشتر میشود. پس دستوری عمل کردن نتیجهای نخواهد داشت.
صدرایی گفت: به نظر میرسد با افزایش قیمت محصولات به دلیل انباشت هزینهها، تاثیری در کیفیت خودروها نداشته باشد و خودروها با کیفیت قبلی تولید شوند.
ماجرای گرانی قیمت خودرو در سال جدید
سعید موتمنی گفت: مدلهای ۱۴۰۱ خودروی داخلی متقاضی زیادی دارد. هر کالا نیاز بازارش باید تامین شود یعنی عرضه با تقاضا هماهنگ باشد ولی اکنون این عرضه جوابگوی تقاضا نیست. اگر عرضه جوابگوی تقاضا باشد فاصله قیمتی ایجاد نمیشود. برای مثال ۲۰۶ تیپ ۲ که ۱۴۹ میلیون تومان در کارخانه فاکتور میشود، در بازار۲۸۱ تومان معامله میشود یعنی ۱۳۳ میلیون تومان بالاتر از قیمت اصلی.
وی افزود: این مقدار را مصرف کننده نهایی که پول خود را برای خریداری خودرو پس انداز کرده است باید پرداخت کند. چرا باید مصرف کننده مبلغ ۱۳۰ میلیون بالاتر از قیمت مصوب شرکت یک کالایی را خریداری کند. در هر صورت باید عرضه بیشتر شود تا این مصرف کنندگان هزینه بیشتری برای خرید خودرو پرداخت نکنند.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو با تاکید بر اینکه چرا خودرو که جزو کالاهای مصرفی است در کشور ما تبدیل به کالای سرمایهای شده است، ادامه داد: این اتفاق به خاطر عرضه کم خودرو در سه سال گذشته بوده که این عرضه پاسخگوی نیاز بازار نبوده و فاصله قیمتی پیدا کرده و تبدیل به کالای سرمایهای شده است. به همین دلیل کوچکترین خبر مثبت و منفی و کوچکترین نوسان ارزی که اتفاق میافتد در قیمت خودرو تاثیرگذار است.
موتمنی افزود: برای این که خودرو را از کالای سرمایهای تبدیل به کالای مصرفی کنیم باید عرضه خودرو را بیشتر کنیم و اگر فاصله قیمتی از بین برود این واسطه گری و دلالی کمتر میشود. وقتی یک خودرو ۱۳۰ میلیون تومان با بازار اختلاف قیمت دارد و وقتی میخواهند ده هزار خودرو ثبتنام کنند، میلیونها نفر صف میکشند تا برای خودرو ثبت نام کنند، چون این سود برای آنها جذاب است و حاضرند وقت خود را بگذارند و در این قرعهکشی شانس خود را آزمایش کنند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: خودرو هم مثل کالاهای دیگر در زندگی شهری نقش کالاهای اساسی را بازی میکند یعنی وقتی فردی احتیاج به خودرو داشته باشد، ۱۳۰ میلیون تومان بالاتر از قیمت مصوب خودرو میخرد. ما اگر بخواهیم بازار متعادلی داشته باشیم باید نیاز بازار را بسنجیم و نسبت به آن نیاز خودرو تولید کنیم. اگر نمیتوانیم تولید کنیم باید کسری نیاز بازار را از طریق واردات تامین کنیم. اگراین اتفاق میافتاد شاهد این فاصله قیمتی خودرو از کارخانه تا بازار و سوداگری در این میان نبودیم و نوسانات ارز در قیمت خودرو دخیل نبود. اکنون برای اینکه عرضه خودرو کم و تبدیل به کالای سرمایهای شده، این اتفاقات برای آن میافتد.
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران و فروشندگان خودرو درباره نیاز کشور به واردات خودرو اظهار کرد: در همه دنیا مصرف کننده دنبال کالای ارزان و با کیفیت می گردد که باید به این حقوق شهروندی احترام گذاشت و کاری کرد تا مصرف کننده بیشتر از این برای خرید خودرو پول پرداخت نکند.
فیروز نادری، کارشناس بازار خودرو درباره افزایش قیمت خودروی داخلی گفت: چون بازهم از مذاکرات خبری نشده، جو بازار تغییر کرد. همچنین افزایش نرخ دیه، بیمه، حقوق و کرایهها ... هم در گرانی خودرو تاثیر داشت.
نادری با بیان اینکه در بازار فعلی در فروردین ماه قیمت خودرو با افزایش مواجه بوده است، ادامه داد: تا اردیبهشت امسال هنوز خبری از گرانی نرخ خودرو از سوی کارخانهها نیست شاید بعد از اردیبهشت کارخانهها هم افزایش قیمت داشته باشند ولی هنوز چیزی اعلام نکرده اند.
ارسال نظر