قیمت دلار| قیمت دلار الان| قیمت دلار امروز
قیمت دلار یخ زد| پیشبینی قیمت دلار امروز ۷ شهریور
بازار ارز همچنان محتاط است و بلاتکلیف. قیمت دلار در پله میانی کانال ۲۹ هزار تومان در نوسان است و کمی بالا میرود و گاهی یکی دو پله پایین میآید. آینده برجام در ابهام است و قیمت دلار هم.
قیمت دلار مدام در حال بالا رفتن و پایین آمدن است در سرتاسر دنیا قیمت ها بر اساس قیمت دلار بالا و پایین می شود قیمت دلار امروز در بازار آزاد افت داشته است است که ممکن تا آخر هفته بالا برود ولی نمیتوان گفت که این پیش بینی قطعی باشد ممکن است که ثابت بماند یا پایین تر بیاید قیمت دلار در تورم دنیا خیلی تاثیر دارد.قیمت دلار فعلا نوسان دارد.
نه از امیدواری و خوشبینی هفته قبل در بازار ارز خبری است و نه از قطعیت اخبار منفی مذاکرات دوحه. مشخص نیست روند پرونده هستهای قرار است به کدام سمت برود.
گزارشهای رسیده به تجارتنیوز حاکی است که بلیط وین در جیب معاون وزیر امور خارجه ایران است و دور جدید مذاکرات هستهای به زودی آغاز میشود. مذاکراتی که در آن ایران و آمریکا شاید به توافق برسند و شاید نه.
این بلاتکلیفی اخبار سیاسی، به بازار ارز هم رسیده است. معاملهگران بازار کاملا دست به عصا شدهاند چراکه روند قیمت دلار را نمیدانند و اخباری که میرسد مسیر مذاکرات را مشخص نمیکند. اما گویا کمی امیدواری به بازار برگشته است.
قیمت دلار دیروز ششم شهریور ماه نسبت به روز گذشته روند نزولی داشت. قیمت دلار پنجم شهریور ماه برای ساعاتی وارد کانال ۳۰ هزار تومان شد اما در این کانال نماند و به کانال قبلی برگشت.
امروز هم دلار در نوسان بود اما قیمت ۳۰ هزار تومان را تجربه نکرد و در محدوده ۲۹ هزار و ۶۰۰ تا ۲۹ هزار و ۷۰۰ تومان در تغییر بود.
بازار به مذاکرات ارز خوشبین شد؟
برخی میگویند این روند کاهشی ناشی از امیدواری به ادامه مذاکرات است. چراکه حدود دو هفته از پاسخ ایران به آمریکا گذشت و هیچ پاسخی از آمریکا اعلام نشد. برای همین روند کاهشی دلار، صعودی شد و قیمتها کم کم برگشت چون معاملهگران حس کردند برجام به در بسته خورده است.
اما حالا از روز گذشته خبرها میگوید که دور جدید مذاکرات وین نزدیک است و باقری کنی به زودی عازم وین میشود. همین امیدواری به ادامه مذاکرات، روند قیمت دلار را کاهشی کرد. البته برخی از رسانهها نگاه دیگری به نوسانات قیمت دلار دارند. آنها معتقدند در موارد بسیاری این تغییرات ناشی از اقدامات بانک مرکزی است.
اقتصادنیوز در همین مورد نوشت که برخی از معاملهگران معتقدند: «ذبرای دولت تبدیل به یک درآمد شده است. به این ترتیب که دلار را در بازار متشکل گرانتر میفروشد و در آزاد در کف جمع میکند، آنها اتهام میزنند کاری که در سال ۹۹ با بورس شد، الان در بازار ارز رخ میدهد. مذاکرات فرصتی داده است که بازارساز به راحتی کف و سقف تعیین کند و خودش برنده اصلی باشد.»
البته دولت در ارزپاشی برای کنترل قیمت هم ید طولانی دارد و بارها قیمت را با همین شیوه مهار کرده و اکنون هم این کاهش، میتواند ناشی از اقدام دولت باشد.
قیمت دلار چه میشود؟
هنوز مشخص نیست که دور جدید مذاکرات وین چه زمانی آغاز میشود. پس بعید است که تا آن زمان قیمت دلار تغییر خاصی داشته باشد و انتظار میرود که اگر خبر برجامی خاصی منتشر نشود-چه مثبت و چه منفی- قیمت دلار در محدوده کنونی باقی بماند. چون معاملهگران وارد از احتیاطی شدهاند و بسیار با احتیاط معامله میکنند.
مجتبی دیبا، کارشناس بازارهای مالی هم به تجارتنیوز گفته بود اگر خبر برجامی جدیدی منتشر نشود، قیمت دلار این هفته زیر ۲۹ هزار و ۶۰۰ تومان خواهد بود. قیمتی که دیروز و امروز در بازار ارز دیده میشد.
پس این هفته در مساله بعید است؛ اول اینکه نتیجه نهایی مذاکرات تعیین شود و دوم اینکه قیمت دلار تغییر محسوسی داشته باشد.
احیای برجام چه تاثیری بر کاهش قیمت دلار دارد؟
به گزارش سایت شماره یک، علیاصغر سمیعی در یادداشتی درباره قیمت احتمالی ارز پس از توافق برجام نوشت: با اینکه برجام و توافقات احتمالی میتواند تواناییهای مالی بانک مرکزی را افزایش دهد، ولی آمدن مقداری پول به خزانه کشور نمیتواند بر واقعیتهای اقتصادی اثر جدی بگذارد.
وی افزود: مشکل اصلی اقتصاد کشور با توافقات احتمالی رفع نمیشود، ممکن است توافقات و آزاد شدن پولهای بلوکه شده و آزادی فروش نفت بتواند به طور موقت و مانند یک مسکن بر روی اقتصاد کشور اثر بگذارد، ولی درمان اصلی نیست.
این کارشناس بازار ارز تصریح کرد: ممکن است بعد از امضای توافق با تصمیمهای نابخردانه در داخل و توطئهگرانه در خارج و به ضرب تبلیغ و تزریق بیش از تقاضا و ساختن جو "همه چیز گل و بلبل است" به طور مصنوعی بشود، برای مدتی بسیار کوتاه قیمتها را پایین نگه داشته و بازار را به بهشت خارجکنندگان سرمایه از کشور و واردکنندگان کالاهای مصرفی و غیرضروری به کشور تبدیل کرد،
ولی بعد از چند روز که روند کاهشی قیمتها متوقف شود، بلافاصله خرید گسترده و هجوم مترصدین (و همچنین مترصدات) برای خرید آغاز و قیمتها افسار گسیختهتر از قبل رو به افزایش خواهد گذاشت.
سمیعی یادآور شد: این تجربهها را قبلا هم داشتهایم و ملموسترین آن، بعد از قبول قطعنامه ۵۹۸ بود، که قیمت ارز به کمتر از یک سوم کاهش یافت، که البته بعد از کمتر از شش ماه باز به همان قیمتهای قبلی برگشت.
وی متذکر شد: امیدوارم این نوبت مسوولان اقتصادی کشور از تجربههای گذشته درس لازم را گرفته باشند، و در این موارد با درایت بیشتری عمل شود.
ارسال نظر