قیمت مسکن| قیمت مسکن در تهران | قیمت مسکن در حومه

رشد سنگین قیمت مسکن در تهران منجر به دو عارضه افزایش سنگین نرخ اجاره‌بها و رکود خریدوفروش شده است. با این حال همچنان تعداد خانه‌های خالی در پایتخت قابل‌توجه است.

سایت شماره یک:

قیمت مسکن مدام در حال نوسان است. قیمت مسکن چند سالی است وحشتناک گران شده است به طوری که هیچکس قادر به خرید خانه نیست. قیمت مسکن به قدری گران شده است که حتی نمی توان خانه را عوض کرد قیمت مسکن دیگر ارزان نمی شود. قیمت مسکن در اطراف تهران هم گران شده و تعداد کمی از مردم قادر به خرید هستن دولت باید به قیمت مسکن رسیدگی کند.

قیمت مسکن امروز 23 آبان 1401 نشان‌دهنده تداوم نرخ بالای اجاره‌بها و رکود معاملات در این بازار است.

 آخرین آمار و ارقام که در سال ۱۳۹۹ ارائه شد از وجود ۵۰۰هزار واحد مسکونی خالی از سکنه در استان تهران حکایت داشت که حدود ۲۰درصد واحدهای خالی کل کشور را به خود اختصاص داد. این در حالی است که به گفته شهردار تهران ۵۱درصد خانوارها در این کلانشهر مستاجر هستند.

رشد سنگین قیمت مسکن در تهران منجر به دو عارضه افزایش سنگین نرخ اجاره‌بها و رکود خریدوفروش شده است. فعالیت‌های ساختمانی نیز تحت تاثیر کسادی معاملات دچار رکود شده است. البته گزارش‌های میدانی از وجود تعداد قابل‌توجهی املاک خالی از سکنه در نیمه شمالی تهران و همچنین منطقه ۲۲ واقع در غرب پایتخت حکایت دارد.

برخی آمارهای غیررسمی حاکی از وجود ۶۰ هزار واحد خالی در منطقه ۲۲ تهران به‌عنوان اصلی‌ترین کانون ساخت‌وساز در پایتخت است. گفته می‌شود بیش از ۱۳۰هزار واحد مسکونی در منطقه ۲۲ قرار دارد در حالی که تعداد خانوارهای ساکن در این منطقه حدود ۷۵هزار خانوار است.

از حدود پنج سال قبل موضوع اخذ مالیات از خانه‌های خالی مطرح شد تا اینکه پنجم آذر ۱۳۹۹ قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی توسط مجلس به‌تصویب رسید. اما از آن زمان تاکنون، این طرح به‌دلیل عدم دستیابی به اطلاعات دقیق و راستی‌آزمایی‌های پی‌درپی درخصوص املاک خالی از سکنه آن‌طور که باید و شاید شکل اجرایی به خود نگرفته است.

سال ۱۴۰۰ رقم اخذ مالیات از خانه‌های خالی صفر بود و در چهار ماه ابتدای سال جاری ۲۲میلیارد تومان از این محل مالیات اخذ شد که عدد قابل‌توجهی محسوب نمی‌شود.

مسئولیت شناسایی خانه‌های خالی بر عهده وزارت راه و شهرسازی است. این وزارتخانه ۵۲۰هزار واحد را در کل کشور شناسایی و به سازمان امور مالیاتی معرفی کرده که از سوی این سازمان، میزان مالیات این خانه‌ها ۱۰هزار و ۵۰۰میلیارد تومان محاسبه شده، اما ۱۰۰هزار مالک نسبت به آن اعتراض کرده‌اند. قرار شده وزارت راه و شهرسازی موارد اعتراض را بررسی و لیست مجدد ارائه دهد.

داوود منظور، رئیس سازمان امور مالیاتی اواسط آبان‌ماه درباره وضعیت اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی بیان کرد: ما تا اطلاعات را دقیق و کامل نکنیم، نمی‌توانیم به مردم بابت دریافت مالیاتی که بدهکار نیستند فشار بیاوریم. در حال حاضر ما موضوع را با وزارت راه و شهرسازی دنبال می‌کنیم؛ آخرین فهرست اطلاعات پردازش شده در مورد خانه‌های خالی را باید به ما ارائه دهند تا ما بتوانیم برگه‌های مطالبه صادر کنیم و مالیات خانه‌های خالی سال ۱۴۰۰ را وصول کنیم.

با توجه به شواهد و قرائن به‌نظر نمی‌رسد که شناسایی دقیق واحدهای خالی از سکنه در نیمه دوم سال جاری نیز شکل اجرایی به خود بگیرد. سوال این است که آیا در حال ورود به سومین سال عدم توفیق دریافت مالیات از خانه‌های ‌خالی هستیم؟

قیمت ساخت مسکن باید کاهش یابد

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: ما باید به فکر مردم باشیم و با کاهش قیمت ها و هزینه ها به سمت ارزان کردن مسکن برویم، ارزانی قیمت را هم باید از دولت شروع کنیم، فولاد و پتروشیمی و سیمان در اختیار دولت هستند که پایه های حوزه مسکن هستند.

لطف‌الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در رابطه با گرانی مسکن و اثر آن بر بازار اجاره بها که یکی از مهم ترین موضوعات در شش ماهه نخست سال بوده و حتی مورد انتقاد رهبری نیز واقع شد، گفت: مسکن موضوع و دغدغه ای است که بخش زیادی از ذهن مردم را به خود مشغول می کند، این مساله دغدغه روزانه افرادی است که مسکن ندارند و آن هایی که هم که مسکن دارند به دنبال ارتقاء و بهبود مسکن خود هستند. در هر صورت مسکن به عنوان یک موضوع اصلی ذهن افراد را مشغول می کند و این مساله دائما بر روح و روان آدم ها تاثیر می گذارد.

وی ادامه داد: در حوزه مسکن سوال این است که زمین متعلق به خودمان است، مصالح هم متعلق به خودمان است، انرژی هم که در داخل تامین می شود و کارگر هم همینطور، پس چرا باید مسکن انقدر گران باشد؟ همین سوال را می شود از فولاد پرسید که در صنعت فولاد هم معدن و انرژی مال خودمان است و کارگر هم که ارزان است، چرا باید فولاد گران شود؟ وقتی فولاد گران شود به عنوان یک کالای پایه در مسکن، خودرو، لوازم خانگی و خیلی از نیازهای جامعه روی همه اینها اثر می گذارد.

نماینده مردم قزوین در مجلس افزود: خب چرا باید قیمت فولاد سه برابر شود؟ این که در اختیار وزیر صمت است و او می تواند کنترل کند. اگر ما فقط فولاد را به قیمت واقعی به دست مصرف کننده بدهیم هم مسکن ارزان می شود هم خودرو و لوازم خانگی و محصولات دیگر. در امور دیگر هم همینگونه است یعنی ما بی توجهی هایی در مقوله مسکن داریم که موجب گرانی مسکن می شود.

سیاهکلی در تشریح بی توجهی ها که عامل گرانی می شوند، عنوان کرد: یکی از آنها رقابت در مسکن سازی است، چرا نباید در ایران رقابت در مسکن سازی باشد؟ شما مشاهده می کنید که تولیدکنندگان مسکن قیمت هر متر را هفت تا هشت میلیون تومان برای تولید بیان می کنند، واقعا چرا این عدد؟ آیا این قیمت واقعی است؟ چرا کسی به این توجه نمی کند. به نظر من این کار یک مدیریت خوب می خواهد هم در میان سازندگان باید دقت شود که عدد را غیرواقعی بالا نبرند، هم در مصالح ساختمانی که تولید داخل است مانند سیمان، خب چه بخشی از سیمان و فولاد وارداتی است که گران می شوند و باعث گرانی مسکن می شوند؟ باید اینها را اصلاح کنیم و قابل اصلاح هستند.

وی افزود: ارزان شدن این مصالح و ارزانی مسکن از نظر بنده به عنوان یک مهندس، شدنی است. مسکن متری هشت میلیون تومانی را کسی نمی تواند بخرد، مسکن باید بشود متری ۴ تا ۴.۵  میلیون تومان که مثلا ۱۰۰ متر بشود ۴۰۰ میلیون تومان که از این مبلغ ۳۰۰ میلیون را به خانوار وام پرداخت کنیم و ۱۰۰ میلیون هم خانوار تامین کند و بتواند خانه دار شود. اما اینکه ۳۰۰ میلیون وام بدهیم و خانوار بخواهد ۵۰۰-۶۰۰ میلیون تومان آورده داشته باشد، خب از کجا بیاورد؟ مگر می تواند؟ کسی که ۵۰۰ میلیون تومان داشته باشد، اصلا دغدغه مسکن اش حل شده است. ما داریم با مردم زندگی می کنیم مردم ۴۰-۵۰ میلیون اولیه را هم نمی توانند آماده کنند. خانوارهایی که مسکن ندارند قشر ضعیف جامعه هستند. کسی که نمی تواند ۴۰ میلیون را آماده و ثبت نام کند، چطور می تواند ۵۰۰ میلیون آماده کند؟ با کدام درآمد؟

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اضافه کرد: ما باید به فکر مردم باشیم و با کاهش قیمت ها و هزینه ها به سمت ارزان کردن مسکن برویم، ارزانی قیمت را هم باید از دولت شروع کنیم، فولاد و پتروشیمی و سیمان در اختیار دولت هستند که پایه های حوزه مسکن هستند.

سیاهکلی در پاسخ به سوالی در رابطه با لزوم تشکیل جلسات شورای عالی مسکن در فواصل زمانی نزدیک، اظهار داشت: من به شخصه با این مساله موافقم و فکر می کنم وزرایی که مرتبط با مسکن هستند چه در بخش محصولات و چه در بخش مصالح باید با وزیر مسکن و معاون اول رئیس‌جمهور جلسه بگذارند و واقعا هزینه ها و اعداد و ارقام محصولات و مصالحی که مرتبط با مسکن هستند را بررسی کنند و ببینند که چقدر می توانند این قیمت ها را تعدیل کنند. اگر این اتفاق انجام شود، به عقیده من مسکن با قیمت مناسب تری ساخته و عرضه خواهد شد.

 

 

تگ های مرتبط

ارسال نظر