خرمای مضافتی
خرمای مضافتی از نوع خرماهای نرم است و در داخل کشور و عرصه جهانی متقاضیان بیشماری دارد.
به گزارش خرید باحال، خرمای مضافتی عموما رنگی بنفش تیره و سیاه دارد. گوشت، شهد و طعم فوق العاده خرمای مضافتی بسیاری از ذائقهها را جذب میکند. خرمای مضافتی در قالب فله و بستههای شکیل در بازار یافت میشود. خرمای مضافتی از جمله محصولات صادراتی غیرنفتی ایران به حساب میآید که درآمدهای ارزی قابل ملاحظهای را برای کشور به ارمغان میآورد. بهترین کیفیت و عالیترین طعم خرمای مضافتی را میتوانید از فروشگاه اینترنتی خرید باحال تهیه کنید.
ویژگی ظاهری خرمای مضافتی
خرما مضافتی به شکل بیضی و دارای بافتی نرم و شیره دار است. پوست رطب مضافتی به رنگ مشکی، براق، صاف و نازک است. این پوست به راحتی از گوشت رطب جدا می شود. هر چه رنگ رطب مضافتی سیاه تر باشد، مردم تمایل بیشتری به خرید آن دارند اما رنگ رطب از ابتدا سیاه نیست. رطب ابتدا قرمز رنگ است و کم کم قهوه ای روشن و سپس قهوه ای تیره می شود. در نهایت به رنگ بنفش خیلی سیر و مشکی در می آید. هسته این خرما بر خلاف اکثر خرماهای دیگر مانند کبکاب، خاصویی و پیارم از گوشت جداست.
اندازه نوع مرغوب این نوع خرما، بین 2.5 الی 4.5 سانتی متر می باشد. خرمای مضافتی معروفترین نوع خرما می باشد که گاهی به اشتباه لفظ رطب برایش بکار می رود. در واقع رطب، میوه تازه ی رسیده ی درخت نخل می باشد. رطب خشک شده، خرما می باشد. بعنوان تمثیل می توان محصولات غوره و انگور و کشمشی که از درخت مو بدست می آید را نوعا مانند خارک و رطب و خرما برای درخت نخل دانست. این نوع خرما می بایست حتما و حتما در یخچال نگهداری شود.
خواص خرمای مضافتی
خرمای مضافتی بم به دلیل وجود پتاسیم زیاد برای درمان اسهال مفید است. نکته ای که هنگام استفاده از خرما باید مورد توجه قرار گیرد این است که باید قبل از مصرف به خوبی شسته شوند. زیرا به دلیل وجود شیره که روی پوست قرار می گیرد چسبناک شده و هر نوع آلودگی را به خود جذب می کند. پژوهشگران می گویند خوردن خرما به تنهایی یا همراه با لبنیات از جمله شیر برای کوفتگی و خستگی مفرط ناشی از روزه گرفتن یا فعالیتهای سنگین بسیار مفید است.
خرما مضافتی الیافی دارد که در کاهش چربی و تامین پروتئین بسیار موثر است. جدیدترین تحقیقات علمی بیانگر موثر بودن خرما در رفع خشونت افراد و مایه آرامش روحی آنان است. به علت دارا بودن موسیلاژ و مواد پکتیک ، آرام کننده سرفه می باشد، و اثر رفع ناراحتی های سینه دارد. برای این کار از جوشانده ۵۰ گرم در نیم لیتر آب شیرینی تهیه می کنند که برای سینه درد مفید است. همچنین خرما مضافتی می تواند در بهبود فلج اعضا، کمردرد و ناراحتی های مفاصل موثر باشد.
می گویند جوشانده خرمای مضافتی در شیر سینه را نرم کلیه ها را درمان ‘و از التهاب و امراض عفونی و ریزش مو جلوگیری میکند. مخلوط خرما با شیر تازه در بالا بردن و تقویت نیروی جنسی بسیار موثر است. براساس شواهد، در مناطقی که مصرف خرما درآنها زیاد است ، این میوه میتواند در پیشگیری از سرطان موثر باشد. در بعضی کتاب های طب سنتی از خرما به عنوان خون ساز یاد شده که برای افراد ضعیف المزاج بسیار مفید میباشد. خرمای مضافتی اسید اضافی معده را خنثی میکند برای سالمندان و کودکان بسیار سود مند است. اثرمعجزه آسای هسته خرمای مضافتی، از بین بردن تورم پلک های چشم است برای این منظور پمادی از هسته خرما درست کرده و آن را روی چشم می گذارند این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است.
نکات احتیاطی درباره مصرف خرمای مضافتی
خرما علاوه بر فیبر و پتاسیم دارای کالری و انرژی زیادی هست. اگر در مصرف خرما زیاده روی شود، این انرژی زیاد باعث افزایش وزن میگردد. افرادی که مستعد به دیابت هستند علاوه بر قند زیاد، کالری زیاد هم برایشان مضر محسوب میشود.
میزان نرمال پتاسیم خون حدودا ۳.۶ تا ۵.۲ میلی در لیتر میباشد. اگر این مقدار افزایش و به ۷ میلی برسد، آن زمان بسیار خطرناک به شمار میآید. هایپرکالمی شرایطی است که باعث افزایش بیش از حد پتاسیم در خون میشود. پس بیش از حد از خرما استفاده نکنید.
باکتریهای فرصت طلب معمولا در شرایط گرما و رطوبت زیاد آماده رشد کردن روی محصولات کشاورزی هستند. خرما هم از این قاعده مستثنی نیست. باکتریها سریعا روی خرماهای مرطوبتر رشد و از قند موجود در آن استفاده می کنند. این ترش شدگی خرما می تواند به فروشنده و خریدار این میوه ضرر زیادی وارد کند. پس میبایست خرما را در دمای یخچال و در ظروف در بسته نگهداری کرد.
گاهی افراد به جای استفاده ی چای با پولکی و قند، از خرما استفاده میکنند. این اشخاص یک نکتهای را فراموش کردهاند، خرما برعکس تصورات بسیاری از مردم دارای قند طبیعی نیست بلکه دارای قند آزاد میباشد. قند آزاد به راحتی میتواند جذب بدن شود. میزان کالری آن هم مانند سایر قند هاست. چای به دلیل داغ بودنش میتواند قندهای موجود در خرما را جذب کند اما انرژی موجود در آنها را جذب نمیکند.
ارسال نظر