عید فطر

با رسیدن به روزهای آخر ماه مبارک و پرفضیلت رمضان، به عید فطر نزدیک می شویم که تاریخ دقیق آن در تقویم میلادی و قمری مشخص شده است.

سایت شماره یک:

عید فطر یا عید سعید فطر، یکی از دو عید مهم در اسلام است که با پایان ماه مبارک رمضان فرا می‌رسد.  عید فطر به مناسبت شادی و خوشبختی پس از پایان ماه مبارک رمضان و روزه‌گرفتن مسلمانان جهان برگزار می‌شود. در این روز، مردم از همدیگر تبریک می‌گیرند و با لباس‌های جشنی به مراسم‌های عید می‌روند. در برخی کشورها، مردم برای جشن عید فطر، نذراتی را به خیریه و محتاجان می‌دهند و همچنین به دیدار خانواده و دوستانشان می‌روند و از غذاهای خاصی برای این مناسبت بهره می‌برند.عید فطر یک فرصت برای تلافی خطاها و رفع مشکلات قبلی است و مسلمانان در این روز به عنوان علامت صداقت، سختی روزه‌گرفتن را به پایان می‌رسانند و با احترام به دستورات خداوند، به یادگاری این عیدی شاد و سرشار از برکت می‌پردازند.در مورد تعطیلات عید فطر مطلب زیر را بخوانید.

متن کامل طرح نمایندگان برای اصلاح قانون افزایش تعطیلی عید سعید فطر به شرح زیر است:

در سال‌هایی که در تقویم رسمی، ماه رمضان ۲۹ روزه اعلام شده ولی به علت عدم رؤیت هلال ماه، ماه رمضان سی روزه می‌شود و یا در سال‌هایی که رمضان ۳۰ روزه اعلام شده ولی به علت رؤیت هلال ماه، ماه رمضان ۲۹ روزه می‌شود، با تغییر ارتباط تقویم هجری شمسی و هجری قمری، شاهد تغییر یک روزه تعطیلات هستیم. این تغییر باعث می‌شود تا برنامه‌ریزی نیروهای اداری و خانواده‌ها با مشکل مواجه شود.

به نظر می‌رسد که اگر این قانون به این شرح اصلاح شود که در دو حالت ماه رمضان بیست و نه روزه، تعطیلات تقویم شمسی در دو روز اول و دوم شوال و در حالت رمضان سی روزه، تعطیلات در دو روز سی‌ام رمضان و اول شوال باشد، زمان تعطیلات در تقویم تاریخ هجری شمسی عوض نخواهد شد.

به عبارت دیگر در جهت رفاه حال مردم و قابل برنامه‌ریزی بودن وقت مردم، می‌توان پیشنهاد داد که روز اول شوال به صورت قطعی تعطیل و روز دیگر تعطیل بسته به اینکه رمضان سی روزه و یا بیست و نه روزه باشد، روز دیگر تعطیل، قبل و یا بعد از این روز باشد.

در این حالت وقتی که براساس پیش‌بینی تقویم هجری شمسی، چه ماه رمضان ۳۰ روزه و یا ۲۹ روزه باشد، دو روز تعطیل رسمی وجود دارد، به گونه‌ای که اگر رمضان ۳۰ روزه بود، روز ۳۰ رمضان و اول شوال تعطیل باشد و اگر رمضان ۲۹ روزه بود روزهای اول و دوم شوال تعطیل اعلام شود. مزیت این اقدام این است که اگرچه دو روز تعطیل در تقویم هجری قمری متغیر است، ولی دو روز تعطیل در تقویم هجری شمسی ثابت و برای تهیه بلیط سفر و برنامه تفریح خانواده‌ها و انجام امور کاری و اداری قابل برنامه‌ریزی است.

تگ های مرتبط

ارسال نظر