سود سهام عدالت
عیدی ویژه رئیسی برای همه مردم در عید قربان | سود سهام عدالت این ماه زودتر واریز می شود + جزئیات
عیدی ویژه رئیسی برای همه مردم در عید قربان.
سود سهام عدالت معمولاً به عنوان سود پایانی سود سهام عدالت یا سود تقسیمی از فروش سهام عدالت به طور منظم پرداخت می شود. سود سهام عدالت، سودی است که توسط شرکت های دولتی برای تقسیم بین صاحبان سهام عدالت تعیین می شود. یعنی با فروش سهام عدالت، صاحبان آن سهام به عنوان سهامداران درآمدی به دست می آورند که معمولاً به صورت سود تقسیمی از فروش سهام عدالت به آنان پرداخت می شود. در واقع سود سهام عدالت، نوعی درامد برای سهامداران است. البته این مسئله بسته به سیاست های هر شرکت و نحوه تعیین سود سهام عدالت، ممکن است متفاوت باشد و بهتر است به صورت جداگانه بررسی شود.
علاوه بر سود سهام عدالت سالجاری، باقیمانده سود سهام عدالت ۱۴۰۱ هم در سال ۱۴۰۲ پرداخت خواهد شد.با توجه به این که واریز سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ در دو مرحله انجام می شود و همین طور باقی مانده سود سهام عدالت سال گذشته نیز در سال جاری پرداخت خواهد شد بر این اساس سهامداران عدالت امسال ۳ مرحله واریز سود خواهند داشت.مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی در مورد زمان واریز سود سهام عدالت امسال گفت: با توجه به الزامات ۴ ماهه شدن مهلت پرداخت سود سهام اگر شرکت ها به این الزامات عمل کنند امیدواریم که بتوانیم امسال سود سهام عدالت را زودتر پرداخت کنیم.
۱۰ میلیون تومان سهام عدالت به ۳ میلیون و پانصد هزار نفر از مشمولان کمیته امداد،سازمان بهزیستی و ۳ دهک اول ایثارگران واگذار میشود.
اعضای شورای عالی اجرایی سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی واگذاری سهام عدالت به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفربا واگذاری ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت به ۳ میلیون و پانصد هزار نفر از مشمولان کمیته امداد، سازمان بهزیستی و ۳ دهک اول ایثارگران موافقت کردند.
مطابق این تصویبنامه، ۱۰ میلیون تومان سهام به صورت قسطی و با تخفیف پنجاه درصد به هر فرد مشمول داده میشود.
اولویت واریز سهام عدالت با چه کسانی است
بر اساس این گزارش، طبق تصویب نامه هیات وزیران، افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی کل کشور و سه دهک او ایثارگران در اولویت پرداخت سهام عدالت هستند.
سازمان خصوصی سازی مکلف است در مرحله اول از محل باقیمانده سهام متعلق به دولت در بنگاههای قابل واگذاری (از سهام بانک تجارت، بانک صادرات، بانک ملت، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و صنایع پتروشیمی خلیج فارس ) نسبت به واگذاری مستقیم سهام به این افراد اقدام کند.
پیش از این اعلام شده بود مبلغ سهام مورد واگذاری به هر یک از مشمولین معادل حداکثر ۱۰ میلیون تومان با اعمال ۵۰ درصد تخفیف به صورت اقساط سالانه و به مدت ۱۰ سال است.
زمان آزادسازی سهام عدالت
همچنین رییس سازمان بورس و اوراق بهادار آخرین وضعیت آزادسازی سهام عدالت را تشریح کرد. به گفته محید عشقی هنوز درمورد سهام عدالت تصمیمگیری نهایی نشده است. باید مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی برگزار شود. امکان برگزاری این مجامع با حضور یک تا دو درصد سهامداران وجود ندارد، زیرا مجمع رسمیت نخواهد یافت.
وی ادامه داد: هرکدام از شرکتهای سرمایهگذاری استانی مقیاس بزرگ و ارزش بازار زیادی دارند. باید یک فرمولی وجود داشته باشد که میزان مشارکت مردم در مجامع شرکتها افزایش پیدا کند. بعد از برگزاری مجامع هیات مدیرهها باید تعیین تکلیف شوند و تغییر کنند. حل این معضل زمان برده است و اگر برطرف شود بعد از برگزاری مجامع نمادها بازگشایی خواهند شد.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: در این راستا هم سازوکاری درحال بررسی است که طبق آن مشمول سهام عدالت قادر باشد نمایندگی حضور در مجمع را به شخص دیگری از جمله شخص حقیقی یا حقوقی بدهد.
عشقی با بیان اینکه منظور از آزادسازی سهام عدالت این است که سهام دیگر دست دولت نیست، عنوان کرد: اقساط سهام عدالت به صورت کامل به دولت پرداخت شده است. این سهام در وثیقه کسی نیست اما امکان فروش آن وجود ندارد. اگر امکان فروش سهام عدالت را برای همه فراهم کنیم با توجه به تعدد سهامداران و ریز بودن سهمها روی ۳۵ شرکت بورسی سهام عدالت فشار فروش سنگینی وارد خواهد شد.
وی تاکید کرد: درحالی که فلسفه سهام عدالت فروش نیست بلکه استفاده بلندمدت از منافع این سهام است. منافع مالکیت و مدیریت سهم دست مردم است. سهامداران مستقیم میتوانند شخصا در مجامع شرکت کنند. در واقع همه منافع سهامداری را دارند فقط نمیتوانند سهام خود را بفروشند.
ارسال نظر