یارانه نقدی

آن‌طور که گفته می‌شود؛ تصویب آیین‌نامه حذف یارانه پردرآمد‌ها در هیات وزیران صورت گرفته، اما ابلاغ رسمی آن هنوز انجام نشده است.

سایت شماره یک:

آن‌طور که گفته می‌شود؛ تصویب آیین‌نامه حذف یارانه نقدی پردرآمد‌ها در هیات وزیران صورت گرفته، اما ابلاغ رسمی آن هنوز انجام نشده است.

با توجه به آیین‌نامه اجرایی‌ای که به استناد جزء (۶) بند (الف) تبصره (۸) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۳ به تصویب هیات وزیران رسیده است، خانوار‌های دارای املاک و مستغلات از جمله باغ ویلا‌های مجلل (لوکس) با مجموع ارزش ریالی بالاتر از ۳۵ میلیارد تومان، خانوار‌های دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش ۳ میلیارد تومان، خانوار‌هایی که درآمد‌های آنها بیش از سقف مشخص باشد، خانوار‌هایی که میزان خرید آنها از طریق حساب‌های غیرتجاری از رقم تعیین شده بالاتر باشد، ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه و خانوار‌هایی که بیش از پنج سفر خارجی در بازه یک ساله داشته باشند مشمول شرایط قطع یارانه خواهند بود.

به این ترتیب به نظر می‌رسد که دهک‌بندی و شاخص‌هایی که تا پیش از این برای این منظور مورد استفاده قرار می‌گرفت کنار گذاشته شده است.

بنا به این گزارش، ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ دیوان محاسبات اعلام کرد که یافته‌های این نهاد نظارتی نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۲، حدود ۸۱ میلیون ایرانی یارانه دریافت کرده‌اند؛ همچنین ۱۶۰ هزار و ۲۰ نفر از فهرست یارانه بگیران حذف شدند و تعداد ۲۲۲۸۵۲۷ نفر توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان متقاضیان جدید، مشمول دریافت یارانه شده‌اند.

بر اساس آخرین محاسبات مرکز آمار ایران، جمعیت کشور در اول آبان‌ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۸۵ میلیون و ۹۶۱ هزار نفر برآورد می‌شود و مقایسه آمار جمعیت ایران و آمار مشمولان دریافت یارانه نقدی نشان می‌دهد که تنها حدود ۵ تا ۶ میلیون ایرانی یارانه نمی‌گیرند. از این تعداد ممکن است برخی از سوی دولت به‌عنوان افراد پردرآمد که نیازی به دریافت یارانه ندارند شناخته شده باشند و سایر افراد در فهرست کسانی قرار بگیرند که پرونده یارانه آنها به هر دلیلی تکمیل نباشد و یا مشکلات شناسنامه‌ای و هویتی داشته باشند.

در این حالت، آن‌طور که گفته می‌شود؛ تصویب آیین‌نامه حذف یارانه پردرآمد‌ها در هیات وزیران صورت گرفته، اما ابلاغ رسمی آن هنوز انجام نشده است.

یک منبع آگاه گفت؛ همه ساز و کار‌های لازم برای اجرای این آئین نامه با جزییات مشخص شده است و پس از ابلاغ باید دید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان متولی امر چطور آن را اجرایی خواهد کرد.

آن‌طور که تابناک به نقل از سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها نوشته، احتمالا حداکثر اوایل هفته پیش رو مصوبه ابلاغ خواهد شد و پس از ابلاغ بیشتر می‌توان در مورد آن صحبت کرد.

پیش از این نیز وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تصویب آیین‌نامه‌ای در دولت در خصوص حذف افراد پردرآمد از فهرست مشمولین دریافت یارانه نقدی خبر داده و اعلام کرده بود که این آیین‌نامه ابلاغ خواهد شد.

سید صولت مرتضوی وزیر کار در جلسه هئیت دولت سیزدهم درباره یارانه نقدی اظهار داشت: با توجه به برنامه ریزی‌های انجام گرفته دولت سیزدهم موفق به ایجاد سالانه بیش از یک میلیون فرصت شغلی شد. همچنین بر اساس آمارهای رسمی ارائه شده از سوی مراکز داخلی و خارجی، در طول این دوره کاهش نرخ بیکاری به ۷.۷ درصد رسید. این رقم یک رکورد تاریخی در تاریخ ایران اسلامی محسوب می‌شود. همچنین، نرخ بیکاری در ۲۶ استان به تک‌رقمی کاهش یافت.

وی ادامه داد: در استان‌هایی که نرخ بیکاری همچنان دو رقمی است، میزان کاهش نرخ بیکاری به شدت بیشتر از سایر استان‌ها بوده است. این امر به دلیل عقب‌ماندگی تاریخی و کم‌توجهی‌های گذشته در این استان‌ها بوده است.

مبلغ جدید یارانه نقدی دولت

وزیر کار گفت: در حوزه تکافل اجتماعی، دولت سیزدهم با محور قرار دادن عدالت اجتماعی، بزرگ‌ترین خدمات را ارائه داده است. طرح ملی کالابرگ الکترونیکی طراحی، عملیاتی و اجرایی شد. در این طرح، به ۶۰ میلیون نفر از هفت دهک اول جامعه، در سه ماه متوالی، یارانه ۲۲۰ هزار تومانی با ۱۳ قلم کالا ارائه شد. سبد غذایی رایگان به ۱۳۶,۴۸۵ کودک مبتلا به سوءتغذیه و بسته‌های غذایی و بهداشتی به مادران دارای کودک شیرخوار در سه دهک اول جامعه با مبلغ ۶۰۰ هزار تومان ارائه شد.

وی ادامه داد: در حوزه بهداشت و درمان، پوشش بیمه‌ای ۱۹۶ قلم داروی جدید فراهم شد و کلیه خدمات درمانی رایگان به بیماران خاص، شامل بیماران دیالیزی و هموفیلی، در بخش بستری و سرپایی با تعرفه‌های رایگان ارائه شد. همچنین، تولید ۱۲۰ قلم محصول دارویی جدید، از جمله ۴۴ قلم که برای اولین بار در کشور تولید شده است، از دیگر دستاوردهای این دولت است.

مرتضوی اظهار داشت: صندوق تأمین اجتماعی و بازنشستگی کشوری ۶۳ درصد افزایش یافت. همچنین، مستمری جویان تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام و سازمان بهزیستی افزایش ۱۸۳ درصدی داشته است.

اهمیت انکارنشدنی تغذیه کودکان شیرخوار باعث شد دولت در راستای اجرای ماده 24 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و در قالب یارانه طرح یسنا، به خانواده‌های دارای فرزند شیرخوار یارانه‌ای مضاعف پرداخت کند.

در ابتدا، این طرح به طور آزمایشی و در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی اجرا شد و خانوارهای دارای فرزند زیر دو سالی که در دهک اول درآمدی حضور داشتند، از یارانه طرح یسنا به مبلغ 400 هزار تومان برخوردار شدند.

با این حال یارانه طرح یسنا از ابتدای اردیبهشت‌ماه به صورت کشوری اجرا شد تا همه مادران دارای فرزند زیر دو سال و حاضر در سه دهک اول درآمدی در کل کشور، از این یارانه برخوردار شوند. مبلغ یارانه طرح یسنا نیز از 400 هزار تومان به 600 هزار تومان افزایش یافت.

مشمولان یارانه طرح یسنا که در پایان هر ماه واریز می‌شود، می‌توانند بسته‌های حمایتی شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزی‌جات، میوه‌جات و سبزی‌ها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شوینده‌های بهداشتی برای کودک و مادر را تا مبلغ ۶۰۰ هزار تومان به صورت رایگان و از فروشگاه‌های طرف قرارداد خریداری کنند.

همچنین مادران سه دهک اول درآمدی برای اطلاع از اینکه مشمول طرح هستند یا نه می‌توانند با ورود به اپلیکیشن «شما» و وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار، از وضعیت خود مطلع شوند.

تگ های مرتبط

ارسال نظر