وزارت کشور
یک رقیب و یک همراه گزینه های وزارت کشور پزشکیان شدند
مصطفی پورمحمدی و مجید انصاری از گزینههای وزارت کشور
مساله وزارت کشور از همان ابتدای پیروزی مسعود پزشکیان یکی از محلهای بحث بود، وزارتخانهای که به نظر میرسد سکانش باید در دست کسی باشد که دستکم بتواند چند وعده اصلی دولت را پوشش دهد و در میان تکرار نامها، دو عنوان بیش از همه شنیده میشود؛ مصطفی پورمحمدی و مجید انصاری!
مصطفی پورمحمدی کیست؟
مصطفی پورمحمدی متولد ۱ دی ۱۳۳۸ را باید روحانی سیاسی امنیتی در جمهوری اسلامی دانست. او مقام سابق امنیتی، سیاستمدار ایرانی و دبیرکل جامعه روحانیت مبارز از سال ۱۳۹۷ است.
پورمحمدی فعالیت سیاسی خود را از سال ۱۳۵۸ بهعنوان دادستان انقلاب اسلامی آغاز کرد و تا سال ۱۳۶۵ بهعنوان دادستان خوزستان، هرمزگان، کرمانشاه و خراسان فعالیت نمود. وی از ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۶ رئیس اطلاعات خارجی وزارت اطلاعات و از ۱۳۷۶ تا ۱۳۷۸ قائممقام وزیر اطلاعات بود.
او در دولت نهم از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۷ بهعنوان وزیر کشور فعالیت میکرد و در فاصله سالهای ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲ ریاست سازمان بازرسی کل کشور را برعهده داشت. وی همچنین در دولت نخست حسن روحانی از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ وزیر دادگستری بود. پورمحمدی نامزد انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳ بود که با کسب ۰٫۸۴ درصد آرا چهارم شد. البته گفته میشود که پورمحمدی بعد از دیداری رسمی که جهت تبریک به دفتر رئیسجمهور منتخب رفته بود، حداقل ۲ مرتبه به صورت تلفنی با آقای پزشکیان درباره کابینه گفتگو و رایزنی داشته و همین بیش از همه به مساله تعیین پست وزارت برای پورمحمدی تعبیر شده است
مجید انصاری کیست؟
حجت الاسلام و المسلمین مجید انصاری در تاریخ ۱۰ فروردین سال ۱۳۳۳ در روستای خانوک از توابع زرند کرمان در خانوادهای متدین از طبقه اقتصادی متوسط متولد شد. او از سیاستمداران اصلاح طلب است که سابقه نمایندگی مردم زرند کرمان در مجلس شورای اسلامی، عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضویت در مجلس خبرگان رهبری، معاونت امور حقوقی مجلس و معاونت امور مجلس رئیس جمهور را در پرونده خود دارد.
روستای محل تولد مجید انصاری از روستاهای آباد و بزرگ و محل تولد بسیاری از روحانیون بنام بوده و در دوران دفاع مقدس شهدای بسیاری را در راه دفاع از میهن اسلامی تقدیم کرده است، این روستا در حال حاضر به شهر تبدیل شده است.
او فرزند مرحوم حاج اکبر فرزند محمد بن على بن ابوالحسن، از معتمدان و متدینان آن ناحیه بود و به خواربار فروشی مشغول بوده، اما به دلیل برخورداری از روحیه شجاعت و همچنین داشتن مطالعات اسلامی و تاریخی به وعظ و خطابه نیز میپرداخت.
مادر وی مرحوم بى بى رستمى راورى، زنی متدین بود که بیشتر زمان خود را به عبادت و توسل به اهل بیت میگذراند.
مجید انصاری از سال ۱۳۶۵ تا سال ۱۳۶۶ اولین رئیس سازمان زندانهای جمهوری اسلامی بود، و در مجلس پنجم پس از عبدالله نوری که به وزارت کشور دولت خاتمی رفت، ریاست فراکسیون خط امام (اقلیت) را برعهده داشت.
مجید انصاری که در سال پایانی ریاست جمهوری سیدمحمد خاتمی، معاون پارلمانی رئیسجمهور بود، در دوره سوم مجلس خبرگان رهبری به عنوان نماینده مردم تهران حاضر شد، و پس از آن برای شرکت در انتخابات دوره چهارم خبرگان رهبری ثبت نام کرد، و بعد از دعوت شورای نگهبان برای شرکت در آزمون کتبی و عدم حضور، رد صلاحیت شد.
او همچنین از سال ۱۳۸۰ به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمده است، وی در دولتهای یازدهم و دوازدهم نیز حضور داشته است، او در دولت یازدهم با حکم دکتر روحانی معاون پارلمانی رئیس جمهور شد، و در ۲۲ تیر ۱۳۹۵ به عنوان معاون حقوقی ریاست جمهوری منصوب شده و حسینعلی امیری در معاونت پارلمانی جایگزین وی شد. او تا پایان کار دولت یازدهم در این سمت باقی مانده و در ۱۸ مرداد ۱۳۹۶ جای خود را به لعیا جنیدی، داد.
ارسال نظر