متناسبسازی حقوق بازنشستگان اجرایی شد + جزئیات
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: متناسبسازی حقوق بازنشستگان به میزان ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه به تصویب هیات وزیران رسید.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان یکی از مباحث مهم در سیاستهای اقتصادی و رفاهی کشور است که هدف آن ایجاد عدالت در پرداختها و بهبود شرایط معیشتی بازنشستگان است. در این راستا، متناسبسازی حقوق بازنشستگان بهمنظور همراستا کردن حقوق آنان با نرخ تورم و هزینههای زندگی صورت میگیرد. اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان میتواند فشارهای مالی بر آنان را کاهش دهد و قدرت خریدشان را افزایش دهد. همچنین، متناسبسازی حقوق بازنشستگان به عنوان یک راهکار اساسی در جهت حفظ منزلت و کرامت بازنشستگان مطرح میشود که تاثیرات مثبت اجتماعی و اقتصادی را به همراه خواهد داشت. در نهایت، متناسبسازی حقوق بازنشستگان به یک ضرورت تبدیل شده است که باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد تا عدالت اجتماعی در جامعه برقرار شود.
علاءالدین رفیعزاده روز سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ در گفت وگویی با اشاره به برگزاری نشستها و جلسات متعدد با حضور کارشناسان این سازمان اداری و استخدامی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری، از تصویب پیشنهاد این سازمان برای متناسبسازی حقوق بازنشستگان در تاریخ ۲۹ مهرماه سال جاری از سوی هیات وزیران خبر داد.
وی یادآور شد: اگر حقوق بازنشستگی فردی از ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغل مشابه و همتراز کمتر باشد، مابهالتفاوت حقوق این دسته از بازنشستگان تا میزان ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغل مشابه و همتراز محاسبه خواهد شد و ۴۰ درصد آن در سال جاری بهعنوان مابهالتفاوت متناسبسازی حقوق سال ۱۴۰۳ در حکم حقوقی بهصورت ردیف جداگانه درج و در سنوات آتی مشمول افزایش سنواتی خواهد شد.
معاون رئیسجمهور ادامه داد: چنانچه حقوق بازنشستگی فردی در نتیجه متناسبسازی هیچ افزایشی نداشته یا ۴۰ درصد مبلغ مابهالتفاوت محاسبه شده، کمتر از ۱۰ درصد تعیینشده در جزء (۱-۲) بند (الف) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور باشد - یعنی این مبلغ کمتر از یک میلیون تومان باشد - تا رقم مذکور، بهعنوان مابهالتفاوت حداقل مبلغ متناسبسازی بهطور ثابت پرداخت میشود.
به گفته وی پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه کشور در اجرای جزء «۱» بند «ر» ماده «۲۸» قانون برنامه هفتم پیشرفت و همچنین بند «ر» تبصره «۶» قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور بوده که دولت را مکلف کرده است نسبت به متناسبسازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز اقدام کند.
رفیع زاده افزود: براساس آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان که در تاریخ یکم مرداد سال جاری به تصویب هیات وزیران رسیده است باید مبلغ قابلپرداخت به مشمولان بر اساس میانگین حقوق و فوقالعادههای مشمول کسور شاغلان مشابه و همتراز در پایه، رتبه، طبقه، گروه یا سایر عناوین مشابه با ملاک ۳۰ سال سابقه بیمهپردازی محاسبه و پرداخت شود.
وی افزود: در اجرای ماده ۴ آییننامه اجرایی یادشده، جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان برای انواع مشترکان صندوق بازنشستگی کشوری شامل مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، معلمان وزارت آموزش و پرورش، قضات و کارکنان قوه قضائیه، اعضای هیئت علمی و غیرهیئت علمی وزارتخانههای بهداشت درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه فنی و حرفهای، سازمان انرژی اتمی، دیوان محاسبات کشور و...، توسط سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه می شود. در این خصوص تاکنون جداول مربوط به مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، معلمان وزارت آموزش و پرورش، اعضای غیرهیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و مقامات تهیه و ابلاغ شده و سایر جداول براساس اطلاعات واصله از دستگاههای اجرایی ذیربط در حال تهیه است که بهزودی ابلاغ می شود.
ارسال نظر