قصد نداشتیم با اسم علی دایی بازی کنیم
حامد موسوی، عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی روی ماهیای بود که نام علی دایی روی آن گذاشته شد و او توضیحات جالبی در این خصوص میدهد.
به گزارش ورزش سه"، ساعاتی پیش نام گذاری یک گونه جدید ماهی به نام علی دایی، اسطوره فوتبال کشورمان باعث شد تا حواشی جالب و بعضا عجیبی پیرامون این مسئله در فضای مجازی شکل بگیرد. البته که در گذشته در دنیای فوتبال و علم مواردی این چنینی وجود داشته اند و نام گذاری یک مورچه به نام محمد صلاح مواردی از این دست بوده است. حتی به گفته یکی از اعضا تیم شناسایی و نام گذاری این گونه ماهی، گونه های دیگر به نام فردوسی، حافظ، سعدی، شیخ بهایی، رئیسعلی دلواری، امیرکبیر، محیطبان شهید سعید پرهام و… نامگذاری شدهاند اما برخی فوتبال دوستان معتقدند این نوع از نام گذاری دور از شان و شخصیت علی دایی است و بیشتر از آنکه باعث ماندگاری در اذهان و پاسداشت او شود فضای طنزی در این خصوص پیش آمده است. حتی عده ای معتقدند این موضوع باید با کسب اجازه از علی دایی انجام می شد.
در همین زمینه با سید حامد موسوی ثابت عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان و عضو تیم شناسایی این گونه جدید به گفت و گو پرداختیم که در ادامه می خوانید:
*امروز و در فضای خبری کشور نام گذاری یک ماهی به نام علی دایی حسابی خبرساز شد. ماجرا از کجا شروع شد و چرا به فکر علی دایی افتادید؟
موسوی ثابت: با آنکه ساعات پیش برخی آن را به شوخی گرفته بودند اما فکر می کنم حالا متوجه شده اند که نیت اصلی ما چه بوده است. هر موجود زنده ای که شناسایی می شود نام علمی را برای آن در نظر گرفته می شود. نام علمی به اسم گونه و اسم جنس تقسیم می شود. اسم جنس این گونه که اخیرا شناسایی شده گلیپتو تراکس است. این ماهی گونه های مختلفی دارد. از سال 92 این راه را آغاز کردیم. حتی باید بگویم در خصوص این گونه 40 سال بود که هیچ پژوهشگری سمت آن نرفته بود. بنده، دکتر بیگدلی از دانشگاه تهران و دکتر وطن دوست از دانشگاه بابل این پژوهش را آغاز کردیم. در استان های غربی و جنوب غربی کشور بررسی ها را انجام دادیم. بعد از چهار سال راجع به گونه های ایرانی به جمع بندی رسیدیم اما این گونه در حوزه دجله و فرات هم بودند. در واقع این ماهی علاوه بر ایران در آب های ترکیه، عراق و سوریه حضور دارد. برای این که کار علمی ما به نتیجه برسد نیاز بود گونه های آن منطقه هم با ایران قیاس شود. در نتیجه همراه با یک همکار آلمانی که حدود 15 سال با ایشان همراه هستیم امور را ادامه دادیم. در نهایت این همکار آلمانی در فاز اول و دوم همراه مان بود و در اصل در فاز بین المللی کار که حدود 8 سال طول کشید به ما پیوست. در آخر مجموعا 5 گونه جدید از این نوع ماهی در ایران شناسایی شد.
ارسال نظر